Çorumspor’un geldiği noktayı özetleyecek olursak; aslında şaşılacak bir durum yok! Çünkü bu kadar entrikanın döndüğü bir camianın takımından başarı beklemek hayalcilikten öteye gitmez. Öyle de oluyor.

Çorumspor, kalan maçlarında kağıt üzerinde en kolay rakip olarak görünen Pendikspor’a da sahasında 1-0 yenilip bence ligde kalma umutlarını büyük ölçüde yitirdi.

Of deplasmanında alınan 1 puanın moraliyle sahaya çıkan Çorumspor’un ne pahasına olursa olsun Pendikspor’u yeneceğini düşünüyordum. Ama maç başladığında, Çorumspor’un hiçbir iddiası olmayan rakibi karşısında kazanmaktan uzak bir görüntüde olduğunu gördük. Gol bulmanız için topu rakip kaleye yakın tutmanız ve topa sahip olmanız gerekir. Ama topa sahip olamazsanız sadece rakibin oyununu bozmakla yetinirsiniz. Çorumspor da tam bu şekilde mücadele etti. İleride top tutamadı, daha doğrusu topa sahip olamadı.

43. dakikada Pendikspor eski Çorumsporlu Arif’in penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. Çıplak gözle pozisyonu gördükten sonra penaltı olduğunu düşünüyordum. Ama sonrasında görüntüleri izleyince pozisyonun uzaktan yakından penaltıyla alakası olmadığını gördüm. Arif resmen kendini göstere göstere atmış. Yani, “Arif bilerek eski takımına karşı oynamadı” diyenlere çok güzel bir cevap oldu penaltı pozisyonu.

İkinci yarıda Çorumspor’un daha agresif oynayacağını düşünüyorduk. Ama yanıldık. Gole ihtiyacı olan Çorumspor, pozisyonları kaçıran taraf Pendikspor’du. Kaleci Emrah ve direkler farkın artmasını engellerken, Özkan’ın uzatma dakikalarında kaçırdığı akıllara ziyan gol fırsatı aslında Çorumspor’un sezon başından beri yaşadığı sıkıntıyı bir kez daha özetler cinstendi.

Bu yenilgi ile Çorumspor bir basamak daha geriledi. Yani 3.lig bataklığına bir adım daha yaklaştı. Kalan 6 maçta aslında ligde kalmak için gerekli puanlar alınabilir. Ama Çorumspor bunu başaracak güce ve morale sahip değil. Çorumspor’un kalan maçlarına bir bakalım; Bugsaşspor, Bozüyükspor, Turgutluspor, Tepecikspor, Şanlıurfaspor ve İskenderun Demirçelikspor. Bu takıların hepsinin hedefi var. Yani Çorumspor’un puan dahi alması imkânsız gibi görünüyor. Bu yüzden Çorumspor’un kalan haftalarda formalite maçları oynayacağını düşünüyor, yine Kocaelispor, Çorumspor ve Diyarbakırspor’un ligden düşen takımlar olacağına inanıyorum. Bizi pek ilgilendirmese de, Şanlıurfaspor’un ipi göğüsleyeceğini düşünüyorum.

Çorumspor’un geldiği noktayı özetleyecek olursak; aslında şaşılacak bir durum yok! Çünkü bu kadar entrikanın döndüğü bir camianın takımından başarı beklemek hayalcilikten öteye gitmez. Öyle de oluyor.

Bundan sonrası için ne olur derseniz, Çorumspor’un geleceği karanlık derim. Aslında mesele Çorumspor’un ligde kalıp kalmaması değil. Varlığını devam ettirip ettirmeme meselesi. Çünkü bu gidişle Çorumspor’un 3.ligde tutunması bile çok zor.