Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili İdris Şahin, Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek istemek için Çorum’a geldi.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen basın toplantısına Millet İttifakı’nın il başkanları, partililer ve CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız katıldı.

Tahtasız toplantıda yaptığı kısa konuşmada Çorum’da yıllar sonra muhafazakar, liberal, ülkücü olmak üzere bir araya geldiklerini söyledi.

2 milletvekili çıkacaklarına çok inandıklarını ve bunun için çok çalıştıklarını anlatan Tahtasız, merkezde yakaladıkları oy oranını ilçelerde yakalayamadıklarını dile getirerek, “Ama umutsuzluk yok, 13. Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu 28 Mayıs akşamı inşallah cumhurbaşkanı olarak seçeceğimize inancım tam.” dedi.

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin ise Türkiye’nin çok önemli bir kararın arifesinde olduğunu, 28 Mayıs’ta milletin önüne konulacak sandığın bir seçim değil referandum olduğunu vurguladı.

21 yıllık AK Parti iktidarının özellikle son 7-8 yıldır yorgun olduğunu ve ne Çorum’a ne de Türkiye’ye verecek hiçbir şeyi olmadığını savundu.

DEVA260523 (2)

“İKTİDAR GÜNÜ KURTARMA DERDİNDE”

İktidarın akıldan ve bilimden uzak ekonomi politikalarıyla ülkeyi tam manasıyla uçurumun kenarına getirdiğini kaydeden Şahin, “6 aydır Rusya’ya doğalgaz faturalarını ödemiyoruz. Rusya seçimlere yönelik olarak Türkiye’de iktidara omuz veriyor omuz. Türkiye’den alacaklarını öteliyor. Ve yine Körfez sermayesinin sahipleri 3-5 milyar dolarla Türkiye’nin ekonomisini yönlendirmeye çalışıyorlar, verdikleri borç swaplarıyla günü kurtarma derdi olan bir iktidarla karşı karşıyayız. Sadece onla mı kalıyor. Türkiye’de özgürlük alanında, adalet alanında, hürriyetlerin kullanılması anlamında neredeyse milletin boğazını sıkan devletçi bir yapıyla insanımıza nefes aldırmayan bir iktidarla karşı karşıyayız.” dedi.

28 Mayıs’ın Türkiye için bir milat olduğunu ifade eden Şahin, “Demokrasi mi istiyorsunuz otokrasi mi istiyorsunuz? Varlık mı istiyorsunuz yokluk mu istiyorsunuz, adalet mi istiyorsunuz yoksa istibdat mı istiyorsunuz? Refah mı istiyorsunuz, göreceli fakirlik mi istiyorsunuz? Kara kış mı istiyorsunuz, yeni baharlar mı istiyorsunuz? 28 Mayıs işte onun kararını vereceğimiz bir gün.” diye konuştu.

Şahin, 20 yıl sonra ilk defa Çorum merkezde Millet İttifakı’nın bileşenleri ve milletvekili adayları iktidar partisininkilerden çok daha fazla oy alarak birinci parti çıktığını hatırlatarak, Çorum halkına teşekkür etti.

Şahin, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“85 milyonu ayrıştırmadan ötekileştirmeden benim milletim diyerek ayyıldızlı bayrak altında 786 bin km vatan toprağında hiçbir vatandaşımızı ayırt etmeden hepinizin cumhurbaşkanı olacağım diyen yaşantısıyla ve özellikle uzlaşmacı tavrıyla sağından solundan her türlü fikriyata kucak açıp ben ülkenin tamamının cumhurbaşkanı olacağım diyen sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun inanıyorum ki ben 28 Mayıs akşamı sizlerin kıymetli oylarıyla bu ülkenin 13. Cumhurbaşkanı olacak.” (Nurdan AKBAŞ)

Editör: HABER MERKEZİ