2004 yılında uygulamaya konulan ve 49 ili kapsayan 5084 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un uygulamasının, 31.12.2012 itibariyle sona ereceği tüm kamuoyu ve ilgililer tarafından bilinmekteydi. Bahse konu desteğin uzatılması veya 2013 yılında yeniden düzenlenen Teşvik Kararnamesine paralel olarak bölgesel bazda yeni düzenlemeler yapılması beklenirken ve ilgili kesimler tarafından bu çalışmaların yapıldığı duyulmasına rağmen, geçen süre zarfında da, sona eren yasanın yerine yeni bir düzenleme hala yapılmamıştır.

 

Yasanın muhteviyatında bulunan yukarıda ifade edilen işveren prim desteği, işletmelerin üretim, hizmet ve ticari maliyetlerine pozitif yansımış olup, işletmelerin hem rekabet gücünü artırmış, hem de içsel bir finansman sağlayarak dış kaynaklara yönelmelerine önemli etki etmiştir.

 

5084 sayılı yasanın en önemli katkısı; işletmelerimizi istihdama teşvik etmesi, emek yoğun yatırımları cazip kılmasıdır ve 3 ilâ 5 kişi çalıştıran küçük işletmelerimizi birleşmek suretiyle daha güçlü bir KOBİ haline getirdiği gözlenmiştir. Gerek İşsizlik, gerekse kayıt dışı istihdam sorununun çözümünde oluşturduğu katkı ise, SGK’nın istihdam rakamlarında rahatlıkla görülebilmektedir. Çorum’un, işsizlik oranında Türkiye ortalamasının neredeyse yarısına eşit olmasında, ilimize sağlanan teşvik uygulamalarının rolü büyüktür.

 

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar göz önüne alındığında, işletmelerimizin büyümesi ve uluslararası rekabet yapabilmesi için bu ve buna benzer teşvik tedbirleri,  49 ilde sigorta işveren prim desteğinden yararlanan 31.000 işletme için oldukça önem arz etmektedir.

 

Güçlü bir üretim şehri haline gelen Çorum’da teşvik fırsatları müteşebbisler tarafından en iyi şekilde değerlendirilmiş, bu sayede sağlanan finansman kaynağı ile yeni yatırımlara yönelmeler başlamıştır.

 

Netice itibariyle üretim kapasitesi ve nitelikli eleman yapısı her geçen gün güçlenen Çorum ilimizin daha hızlı büyümesi ve küresel pazarda rekabet edebilirliğinin artması için teşvik uygulamalarına ihtiyaç duyulmaktadır.

 

Siyasi iradenin bir an önce beklenti içinde olan iş alemine teşvik müjdesini vermesini bekliyoruz. Diğer bir beklenti teşviğin uygulama süresinin 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren yürürlüğe girmesi olup, bugüne kadar teşviksiz olarak ödenen primlerin işletmelere mahsup imkanı sağlandığında işletmelerde önemli bir rahatlama olacaktır.