“Hitit uygarlığının başkenti Hattuşa’yı bağrında taşıyan Çorum…” diye başlayan kaç haber, yorum, değerlendirme yazısı çıkmıştır kimbilir bu gazetenin sayfalarında?..
Yarım asır önce “sanayi kenti” olmaya niyet etmiş Çorum’u, aynı zamanda “barış, kültür-sanat ve turizm kenti” olarak hayal eden nice yazılar yazılmıştır…
Kimi insanlarımız dar bir görüş açısından bakarak, “Kültür-sanat karın mı doyurur?” diye düşünse de, her türlü gelişimin önünü açan, adeta bir lokomotif işlevi gören kültür-sanatın ve bunu izleyen turizmin, aslında karın da doyurduğu, yani ekonomiye büyük katkılarının olduğu, geniş kitleler tarafından algılanmaktadır neyse ki… 
*
Büyük Atatürk ne demişti:
“Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.”
“Bir millet, sanat ve sanatkârdan mahrum ise, tam bir hayata malik olamaz.”
Bizler ÇORUM HABER mensupları olarak, toplumsal barışa, kültür değerlerimize, sanata ve sanatçıya sahip çıkan bir gazetenin çatısı altında bulunduğumuz için gerçekten kendimizi şanslı sayıyoruz. 
Bu gazetenin, Çorum turizminin geliştirilmesi adına sürdürdüğü çabalar da herkesin gözleri önünde…
Çorum’un altyapı eksikleri, sanayileşmesi, ekonomik açıdan büyümesi adına verilen mücadeleleri ayrı tutuyoruz elbette. 
*
Bu girişten sonra, sözü, Çorum Belediyesi’nin son günlerde sıkça manşete taşıdığımız “kentin çehresini değiştirecek” projelerine getirmek istiyoruz. 
Belediye, tarihi Çorum Kalesi’ni Çorum’un sosyal hayatına ve turizmine kazandırmak üzere, içini önceden boşaltmış, restorasyon hazırlıklarına başlamıştı. 
“Tarihi Kent Meydanı” projesi de, geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaşıldı. 
Buna göre, Saat Kulesi’nin merkezinde yer aldığı, Belediye, Ali Paşa Hamamı, Velipaşa Hanı, Ayakkabıcılar Arastası, Ulucami, Güpür Hamamı ve Dikiciler Arastası ile çevrelenen geniş bir meydan öngörülüyor. Halkbank Çarşı Şubesi’nin yıkılarak meydana katılması için Halkbank Genel Müdürü, hemşehrimiz Osman Arslan’dan gereken sözü alan Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, bu doğrultuda çok önemli bir adım atmış oluyor. 
*
Ardından, Kale’den Saat Kulesi’ne uzanan “Kültür Yolu” projesi ile ilgili açıklama geldi. Eskiden Vali Konağı olan Zafer İlkokulu’nun aslına uygun şekilde inşa edilmesi için Halkbank’tan destek sağlanmıştı.
Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat da, Saat Kulesi çevresindeki yapıların cephe düzenlemesi ile Dikiciler Arastası’nın restorasyonu için İller Bankası’ndan kaynak sağlandığını kamuoyuna duyurdu. 
Ve meydanın açılabilmesi için gerekli işlemlerden biri: Merkez Otobüs Durağı’nın yerinin değiştirilmesi için çalışmaların başlatılması…
*
Kısaca bahsettiğimiz bütün bu projeler, Çorum’da sosyal yaşam, kültür-sanat ve turizm adına özlemini çektiğimiz açılımların somutlaşmış ifadeleri. 
Dolayısıyla, Belediye Başkanı Sayın Aşgın’ı ve bu projelerin Çorum’un gündemine taşınmasında emeği geçen herkesi kutluyorum. 
Dahası, bir Çorumlu olarak teşekkürlerimi sunuyorum.