Yeşilırmak Havzası Taşkın Yönetim Planının Hazırlanması Projesi'nin kapanış toplantısında konuşan Kınacı, 2023 yılına kadar su ile ilgili tüm planları hayata geçireceklerini belirterek, “Su havzalarındaki taşkınlar önlenecek” dedi.
Kınacı, taşkın yönetim planı hazırlamaya Yeşilırmak Havzası ile başladıklarını ve 2021 yılına kadar diğer su havzalarında da taşkın yönetim planı hazırlayacaklarını kaydederek, taşkın öncesinde, taşkın esnasında ve sonrasında iyileştirme ve müdahale etme gibi çalışmaların planlanması ve yönlendirilmesi ile ülke kaynaklarının en verimli şekilde kullanılması için çalışmalar başlattıklarını dile getirdi.
Su Yönetimi Genel Müdürlüğü olarak, gelecekteki iklim değişiklinin tahminini yaptıklarını ve önceden alınması gereken tedbirleri belirlediklerini bildiren Prof. Dr. Kınacı, bu kapsamda Ulusal Su Birliği Sistemi'nin kurulduğunu söyledi.
Ulusal Su Birliği Sistemi'nin faaliyetleri hakkında da bilgi veren Kınacı, projeyle paydaş kurumlar ile halihazırda tutulan su veri yapıları, ihtiyaç duyulan su verileri, kullanılan bilişim teknolojisi altyapısıyla ilgili analiz çalışması yapılacağını dile getirdi.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim