İl Emniyet Müdürlüğü arkası, Çakır Camii karşısında Çorum halkına hizmet veren İpek Yolu Çay Evi; Osmanlı’nın meşhur içeceklerinden “Şehzade Şerbeti”ni müşterileri için hazırlıyor.
Çorum’da ilk ve tek olduklarını belirten işletme sahibi Rafet Soyocak, meşhur Osmanlı Şehzade Şerbeti’nin insan sağlığına birçok faydasının bulunduğunu söylüyor.
Hiçbir tatlandırıcı ve korucuyu madde içermeyen Şehzade Şerbeti’ne vatandaşların büyük rağbet gösterdiğini belirten Soyocak, “Baharat karışımı, bal ve hurma şerbetinden hazırlanan ve insan sağlığına 27 çeşit faydası bulunan şerbetimiz, Ramazan ayında en çok tüketilen içeceklerin başında geliyor. İçinde nar ve narçiçeği bulunmasından dolayı kolesterolü engelliyor, kanı cıvıltıyor ve toksinleri atıyor. Ayrıca, diyabet ve tansiyon hastaları da rahatlıkla içebiliyor” diyor.
30 yılı aşkın bir süredir Çorumlulara hizmet verdiklerini ifade eden Soyocak, Çaykur marka organik Hemşin Çayı kullandıklarını ve tüm müşterilerine Ramazan ayında Çorum’un meşhur sürmelisinden (kırık leblebi) ikram ettiklerini söylüyor.
Zinde ve dinç kalabilmek için Şehzade Şerbeti tüketilmesini tavsiye eden Rafet Soyocak, Ramazan ayı boyunca iftardan sahura kadar hizmet verdiklerini belirterek, meşhur lezzetlerinden tatmak isteyen herkesi İpek Yolu Çay Evi’ne davet ediyor.



(Onur MÜLAZIM)

Editör: TE Bilisim