Fatih Özcan başkanlığında göreve gelen yeni yönetimiyle yeni bir sayfa açan Çorum Belediyespor Yönetimi teknik direktör konusunda Fahrettin Sayhan’la anlaşırken, deneyimli teknik adam dün Çorum’a gelerek sözleşme imzaladı. Çorum Belediyespor’un yeni tesislerdeki kulüp merkezinde düzenlenen imza törenine; Kulüp Başkanı Fatih Özcan, Başkan yardımcıları Hamit Işık ve Mustafa Altunkaya, Genel Kaptan M.Akif Tatlı ve yardımcı antrenör Serkan Güney katıldı.

Kulüp Başkanı Fatih Özcan, yaptıkları titiz araştırmalar neticesinde Fahrettin Sayhan’ı takımın başına getirmeyi uygun bulduklarını ve sonuna kadar hocanın arkasında duracaklarını belirtirken, Teknik Direktör Fahrettin Sayhan ise daha önce de Çorum Belediyespor’da görev yaptığını hatırlatıp son dönemlerin klişe söylemi olan “Nerede kalmıştık?” ifadesini kullandı.

Hedefe oynayan, ne yaptığını bilen bir takım kuracaklarını kaydeden Sayhan, kendisini göreve getiren yönetime teşekkür ederken, başarı için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

FAHRETTİN SAYHAN KİMDİR?

1 Ağustos 1969 Kars doğumlu olan Teknik Direktör Fahrettin Sayhan, 2005’te Ottocol Karagümrük’te başlayan antrenörlük kariyerinde sırasıyla İstanbul Güngörenspor, Bandırmaspor, Bozüyükspor, Gaziosmanpaşa, Büyükçekmece Tepecikspor, İFA, Manavgatspor, Balıkesir Baltok, Eedirne Gençlikspor, İstanbulspor, İstanbul Güngörenspor, Anaadolu Bağcılar Spor Kulübü, Çorum Belediyespor, Anadolu Bağcılar Spor Kulübü, Tire 1922 Spor, Silivrispor ve en son geçen sezon Kırıkhanspor’da görev yaptı.

“HEDEF KÜÇÜLTMEDİK”

Çorum Belediyespor Kulüp Başkanı Fatih Özcan, Teknik Direktör Fahrettin Sayhan için düzenledikleri imza töreninde yaptığı açıklamada 3 yıllık bir projeyle göreve gelmelerinin yanlış anlaşıldığını belirterek, “Biz hedef küçültmedik. Çorum Belediyespor her maçına kazanmak için çıkacaktır” dedi.

Teknik direktör konusunda yaptıkları titiz çalışmalar neticesinde daha önce de kulüpte görev yapan Fahrettin Sayhan’da karar kıldıklarını belirten Başkan Fatih Özcan, “Doğaçlama futbol oynatmayan, futbolu bilen ve belli bir sistem içerisinde oynatan, kişiliğine güvendiğimiz, adam gibi adam Fahrettin Hoca’da karar kıldık. İnşallah hep birlikte başarılı olacağız. Yönetim olarak sonuna kadar arkasında olacağız” dedi.

Transferde aceleci olmadıklarını da kaydeden Başkan Fatih Özcan, “İç ve dış transfer çalışmalarımız devam ediyor. Gece yarılarına kadar çalışıyoruz. İyi bir takım kurmak için elimizden geleni yapıyoruz. Alamayacağımız hiçbir futbolcu yok ama dengeleri sağlamak zorundayız.

Kamuoyunda hedef küçülttüğümüz söyleniyor. Ama yok öyle bir şey. İstanbul’da Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ne ise Çorum’da Çorum Belediyespor odur. Başarılı olmak en büyük hedefimizdir. Çorum Belediyespor her maça kazanmak için çıkacaktır” şeklinde konuştu.

“MAHCUP ETMEYECEĞİM”

Çorum Belediyespor’da Teknik Direktör Fahrettin Sayhan’ın yardımcı antrenörlüğü görevini yapacak olan Serkan Güney, dün yönetim tarafından resmen açıklandı. Başkan Fatih Özcan, daha önce kulübün formasını taşıyan Serkan Güney’i antrenör olarak futbol dünyasına kazandırmayı arzuladıklarını belirtirken, görevinde başarılı olacağına inandığını söyledi.

Aktif futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra ilk antrenörlük deneyimini Çorum Belediyespor’da yaşayacak olan Serkan Güney ise tüm enerjisini takıma vermeye hazır olduğunu söyledi. Kendisini bu göreve getiren yönetim kuruluna teşekkür eden Güney, “Bana güvenenleri mahcup etmeyeceğim” dedi

“ACELEMİZ YOK”

Çorum Belediyespor Başkan Yardımcılarından Hamit Işık, transferde acelelerinin olmadığını söyledi.

Transfer Komitesi olarak iyi bir takım kurmanın gayreti içerisinde olduklarını belirten Hamit Işık, “Piyasada çok yüksek rakamlar dönüyor. Bazı takımlar astronomik paralar vererek oyuncu alıyor. Biz takım içerisindeki dengeleri korumaya özen gösteriyoruz. Başarıya aç, yetenekli, koşan, dinamik oyunculardan kurulu seyir zevki yüksek bir takım kuracağız. Sadece bu önümüzdeki sezonu değil, gelecek sezonları da düşünerek hareket ediyoruz. Bu yüzden aceleci davranmayacağız. İnce eleyip sık dokuyoruz.

Fahrettin Hoca’nın belli bir oyun planı var. Bu sisteme uyan oyuncular alacağız” şeklinde konuştu.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim