Ziyarette, dernek yönetim kurulu üyeleri ve öğrenciler de hazır bulundu. Sohbet havasında geçen ziyarette, İmam Hatiplilerin yerli ve milli duruşu, akademik başarıları ile eğitim sisteminde ve halkın gönlünde müstesna bir yere sahip olan okulların başarıları, talep ve beklentileri konularında istişare ve değerlendirmelerde bulunuldu.

Pandemi döneminden sonra eğitimde büyük sıkıntılar yaşandığını belirten Kavuncu, Bu sıkıntıların hep birlikte, istişareli çalışılarak aşılabileceğini dile getirdi.

Çorum’daki okulların durumlarının da ele alındığı ziyarette Kavuncu, İmam Hatip okullarında eğitimin daha iyi hale gelmesi konusunda ÖNDER ve ÇORİMDER’in yaptığı çalışmaları yakından takip ettiğini kaydetti.

Konuşmasında ATV’de yayınlanan Esra Erol’un programında bir aile faciasının yaşandığını anlatan Kavuncu, Esra Erol'un böyle bir durumu TV ekranlarına yansıtarak ahlaksızlığa örnek teşkil edilmesine sebebiyet verdiğini ve RTÜK'ün olaya müdahale etmesini istediklerini söyledi.

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu’nun, derneklerine yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Boyraz da, ÇORİMDER’e kuruluş aşamasından bu güne kadar verdiği katkılardan dolayı teşekkür etti.

İmam Hatip öğrencilerin derneklerine sahip çıkmalarının kendilerini memnun ettiğini belirten ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyraz, “İmam Hatip öğrencilerinin bu sene sınavlarda gösterdiklerini başarılar bizi onurlandırdı. Bu öğrencilerimiz verdiğimiz emeklerimizin karşılığı olarak yarın bizlere dua ederlerse yaptığımızın karşılığını almış olacağız. Herkes derneğimizin yaptığı kültürel ve sosyal çalışmalarında karınca kararınca elini taşın altına koyuyor” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim