Ankara Rixos Otel’de gerçekleştirilen ve Osmanlı Devleti’nde padişah anneleri olan valide sultanların kurduğu vakıfları konu olan programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, AKP Grup Başkanvekili İlknur İnceöz ve AKP Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam’ın yanı sıra çok sayıda kadın davetli katıldı.
Program kapsamında valide sultanların kurduğu vakıfların vakfiyelerinin bulunduğu serginin açılışını gerçekleştiren Emine Erdoğan, davetlilere hitaben bir de konuşma yaptı.
Osmanlı’da kadınların çok önemli vakıf hizmetlerinde bulunduklarına dikkat çeken Emine Erdoğan, televizyon dizilerinin saray yaşamını ve haremi, tarihi gerçeklerden saptırarak aktarmalarının sakıncalarına değindi.
Osmanlı medeniyetinde kadın haklarının oldukça önemsendiğine vurgu yapan Emine Erdoğan, “Bu mirası sürdürerek, bugün de kadınlarımızın etkinliğini artırmak durumundayız.” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, program sonunda günün anısına katılımcılarla birlikte hâtıra fotoğrafı çektirdi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim