Erzurum’un Oltu İlçesi Atatürk İlkokulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan 30 yaşındaki Çorumlu Rasim Çınaroğlu, beş yıl boyunca kaleme aldığı 150 şiiri bir kitapta topladı.
Görev yaptığı yıllardaki izlenimlerini bir kitap haline getirmeyi düşündüğünü dile getiren Çınaroğlu, en büyük desteği de eşi Edebiyat Öğretmeni olan Fatma Çınaroğlu'ndan aldığını söyledi.
Kadına şiddeti protesto için kitabına “Kadınlar Güzel Sever” ismini verdiğini söyleyen Çınaroğlu, “Kadına şiddet artık son bulsun. Son yıllarda dünyada, ülkemizde ve yakın çevremizde kadına şiddetin artması kitabıma bu ismi vermemde etkili oldu. Kadınlarımız gerçekten güzel seviyorlar ve onlar gerçekten her şeyin en güzeline layıktırlar. Şiirlerimin ana temasında sevgiyi işlemeye çalıştım. Okuyucularıma ve bu işe gönül vermiş herkese şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.
150 şiirden oluşan kitap hakkında bilgi veren Çınaroğlu kitabın üç bölümden oluştuğunu belirterek, “Birinci bölümde serbest şiirlerim bulunuyor. Daha çok modern tarzda şiirler var. İkinci bölümde halk edebiyatı tarzında ve dörtlük şeklinde şiirler mevcut. Kitabın son kısmında ise ikili üçlü mani şeklinde şiirler ve beyitler bulunuyor. İçeriğine gelince içeriğini çok geniş tutmaya çalıştım. Çünkü şiir dünyamın çok geniş olduğunu düşünüyorum. Duygularımı da bu çerçevede dile getirmeye çalıştım” şeklinde konuştu.
Eşinin çok duygusal olduğunu, televizyonlardaki kadına şiddet olaylarını görünce çok üzüldüğünü ve bunu görünce yola çıktığını anlatan Rasim Çınaroğlu’nun kitabının ülke çapında ilgi gördüğü, bir çok ulusal televizyon kanalı ve yazılı basın kuruluşunda haber olduğu öğrenildi.
1986 yılında Çorum’un Bayat İlçesi’ne bağlı Derekutuğun Köyü’nde dünyaya gelen Rasim Çınaroğlu, ilk öğrenimini köyünde, orta ve lise öğrenimini ilçede tamamladıktan sonra 2004 yılında Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ni kazandı. Eğitimi sürerken Adalet Bakanlığı ve Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’nda çeşitli görevlerde bulunan Çınaroğlu, 2010 yılında atandığı Oltu Atatürk İlkokulu’ndaki görevini sürdürüyor.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim