Dün İl Seçim Kurulu’nda gerçekleştirilen mazbata törenine Ak Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan kent dışında olduğu için katılamadı.

Törende diğer milletvekilleri Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu’nun yanı sıra Belediye Başkanı Zeki Gül, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ve çok sayıda partili hazır bulundu.

Törende konuşan Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, 24 Haziran’da Türkiye’de “yüzyılın seçimi” yapıldığını belirterek, “Ne mutlu ki bizlere yüzyılın seçiminde yüzyılın lideri Recep Tayyip Erdoğan’ı yeni dönemin ilk Cumhurbaşkanı seçtik.” dedi.

Çorum’un bu seçimde Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarıya imza attığını hatırlatan Karadağ, “2002’den bu yana yaşadığımız 12 seçimde Çorum olarak, Ak Parti oylarını hep artırmıştır. 24 Haziran’da da şehrimiz üzerine düşeni yerine getirerek, Milletvekilliği Seçimi’nde Türkiye ortalamasının yüzde 10 üzerinde destek vermiştir. Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde ise bu oran 2 puan daha fazladır. Bütün hemşehrilerimize desteklerinden ötürü teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Yeni Milletvekilleri Oğuzhan Kaya ile Erol Kavuncu ise verdikleri destekten ötürü seçmenlerine teşekkür ederek, Meclis’te Çorum’u en iyi şekilde temsil edeceklerini ve kendilerine duyulan güveni boşa çıkarmayacaklarını vurguladılar.

Ardından İl Seçim Kurulu Hâkimlerinden Yunus Süer, şehir dışında olması nedeniyle törene katılamayan Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın mazbatasını Ak Parti İl Başkanı Karadağ’a teslim etti.

Meclis’e Ak Parti listelerinden 2. ve 3. sıradan Milletvekili olarak giren Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu da mazbatalarını İl Seçim Kurulu Hâkimi Süer’in elinden aldılar.

Mazbata töreni, partililerin hâtıra fotoğrafı çektirmeleriyle sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim