Hemşehrimiz M.Ali Doğan’ın oğlu Doğan, Ankara Sheraton Otel’de düzenlenen düğünde, Çimen Yıldırım ile hayatını birleştiriyor.

Düğünün görkemi, katılımın üst düzeyde oluşu elbette önemli, ama nikâh şahidi olarak sahneye çağırılanların kimlikleri çok daha büyük önem taşıyor. Her siyasi çizgiden önde gelen insanlar…

Gazetemiz bu görüntüyü “Türkiye’nin bütün renkleri” başlığıyla verdi.

Dün de Sabah’ta Yavuz Donat, ÇORUM HABER’le aynı duyarlılığı göstermiş ve hatta aynı başlığı kullanmıştı.

*

Bizim başlığımız ise, Ankara’da düzenlenen “Çorum Tanıtım Günleri” ile ilgili.

Daha önceki organizasyonlar, Çorum Dernekler Federasyonu tarafından gerçekleştiriliyor ve diğer bazı hemşehri kuruluşları katılmadığı için etkinlik pek çok bakımdan “sınırlı” kalıyordu.

Bu kez, Valimiz Sayın Necmeddin Kılıç inisiyatifi ele aldı ve kamu kurumlarının, yerel yönetimlerin, mesleki ve sivil toplum kuruluşlarının tümüyle etkinliğe katılmalarını sağladı.

Ve sonuç:

Çorum Tanıtım Günleri, hiç bu kadar başarılı olmamıştı…

Gazetemiz, bu tespiti yapmakta da önceliği aldı ve 20 Kasım Pazartesi günü “Tanıtım Günleri tam not aldı” başlığıyla çıktı.

Vali Kılıç da, aynı gün düzenlediği basın toplantısında organizasyonun başarısını tüm Çorumlularla paylaştı.

*

Buradan çıkarılacak sonuç çok açık:

Birlik ve beraberlik içinde olursak, toplumumuzun bütün renklerini aynı tabloda buluşturursak, her alanda başarı şansımız çok daha yüksektir.

Çünkü;

“Birlikten kuvvet doğar.”

Ülke olarak birlik ve beraberliğe ne kadar muhtaç olduğumuzu belirtmek bile gereksiz.

Çorum açısından ise, çok net ve henüz çok sıcak bir örnek önümüzde duruyor.

Bu noktadan hareketle, bundan böyle Çorum adına her organizasyonda böylesine bir “birliktelik” kompozisyonunu aramamız gerekecektir.

Çünkü, Tanıtım Günleri örneğiyle sabittir ki, Çorum’un yararı ve başarısı bunu gerektirmektedir.

*

Bundan sonra, Çorum’un ortak sorunlarında ve tanıtım organizasyonlarında, Sayın Valimizin, son örnekte olduğu gibi liderliği ele alıp “Çorum’un bütün renkleri”ni bir araya getirmesini bekleyeceğiz.

Ve herkesin de komplekssiz biçimde kendilerine destek olmaktan kaçınmayacağı umudunu muhafaza etmeye çalışacağız.

Çorum’un tanıtımı, kültürel ve sanatsal gelişimi, il dışına, hatta yurt dışına açılımı, sosyal-ekonomik büyümesi açısından, işte o zaman sağlıklı, emin adımlarla bir yürüyüş başlamış olacaktır.

Umutla izleyeceğiz.