Önceki gün Çorum Merkez Bahçelievler Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde gençlere eğitim veren şefler, Kocatepe’nin mutfağına renk katıp yemeklerini tanıttılar.

Çorum Aşçılar ve Pastacılar Dernek Başkanı ve Kocatepe Kahve Evi Mutfak Şefi Rasim Çakıcı’nın öncülük ettiği organizasyonda Kocatepe’nin mutfağında dünya mutfağından yemekler yapılırken, organizasyona Ekol Gıda Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölge Müdürü Murat Döner, Anitta Otel Aşçıbaşı Ahmet Özdemir ve Anitta otel mutfak çalışanları, Çorum Merkez Bahçelievler Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Bölüm şefi Nuran Köse ve mutfak bölüm öğretmenleri katıldı.

Ekol Gıda Türkiye Şefleri’nden Barış Işık Çorum’a ilk defa geldiklerini belirtirken, Çin eriştesinden karışık sebzeli noodle, kremalı makarna Fettucine, domates soslu Caserecce ve Tortilla ekmeği kullanarak çedar peynirli ve köfteli bir hamburger yaptıklarını söyledi.

Yeni nesil aşçılara eğitimler verdiklerini kaydeden Işık, “Çorum’da da bu fırsatı yakaladık. Yaptığımız yemeği birinin beğenmesi ve bunu bizimle paylaşması bizim mutluluk kaynağımız. O zaman bir şeyleri doğru yapabildiğimizi anlayabiliyoruz. Zaman zaman insanlar sosyal tesislerde özel günlerini kutluyorlar, dertlerini paylaşıyorlar bunlar örnekler, bizim yaptığımız mesleğin önemi burada belli oluyor. Burada bizim bir dikkatsizliğimiz ya da özensizliğimiz onların gününü mahvetmeye neden olabilir. Bu yüzden yaptığımız iş çok değerli.

İnsan doymadığı zaman fiziki ve ruh olarak hayatını devam ettiremez. Ben bu şekilde düşünüyorum, aşçılık şuan istediği değeri görmese de bu konuyla alakalı çaba sarf ediliyor. Bir sürü akademi açıldı, üniversiteler açıldı, hocalarımız yeni nesil gençliğimizi eğitiyor, mesleğimizin daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Workshoplarda, üniversitelerde, liselerde bildiklerimizi yeni nesil arkadaşlarımızla paylaşıyoruz, ürünlerimizi tanıtıyoruz ve uygulamasını yapıyoruz” dedi.

“AŞÇILARA DEĞER VERİLMİYOR”

Çorum Aşçılar ve Pastacılar Dernek Başkan ve Kocatepe Kahve Evi Mutfak Şefi Rasim Çakıcı, aşçıların olması gerektiği yerde olmadıklarını ve aşçılara değer verilmediğini söyledi.

Lokantalarda en önemli unsurun mutfak ve aşçılar olduğunu kaydeden Çakıcı, “Bütün yükler aşçıdadır, kendilerini ve kalplerini koyarlar. Bizim hiç tatilimiz yoktur tabiri caizse bayram seyran bilmeyiz. Aşçı hep kendinden verir ama hiçbir zaman hak ettiğini alamaz” dedi.  (Esra ESEN)

Editör: TE Bilisim