İskilip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin güneş ve rüzgâr enerjisi eğitimlerine yönelik hazırladığı yenilenebilir enerji konusundaki Avrupa Birliği projesi hayata geçiriliyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen ve Gazi Üniversitesi’nin proje ortağı olduğu “Alternatif Enerji Sistemleri” isimli projenin ilk ayağı olan Teknik İngilizce eğitimi İskilip ve Ankara’da başladı.
Proje kapsamında, İskilip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 13 öğretmen, Gazi Üniversitesi Teknik Bilimler Yüksek Okulu’ndan ise 4 akademisyen 6 hafta boyunca yenilenebilir enerji konusunda eğitim alacaklar.
Toplamda 60 saat sürecek olan derslerde rüzgâr ve güneş enerjisine yönelik makale ve yazılar üzerine eğitimlerin verileceğini belirten Proje Koordinatörü Bayram Gökbulut, projeye katılan öğretmenlerin eğitimler tamamladıktan sonra sömestr tatilinde yenilenebilir enerji konusunda meslek eğimi de alacaklarını söyledi.
Proje katılımcılarının Almanya’ya giderek oradaki örnek uygulamaları da yerinde görüp inceleyeceklerini ifade eden Gökbulut, proje sonunda ise İskilip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne yaklaşık 15 KW’lık güneş ve rüzgâr enerjisi sistemlerinin kurulacağını belirtti.
Okulun elektrik tüketiminin yüzde 50-60’lık kısmının güneş ve rüzgâr enerjisinden sağlanacağını dile getiren Gökbulut, “Projemizin İskilip’te ve Çorum’da örnek olacağını düşünüyorum. Proje tamamlandığında güneş ve rüzgâr enerjisi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet içi eğitim kursları da açarak, bu konuda kendisini geliştirmek isteyen öğretmenlere ve çevreye destek sağlanacak” dedi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim