Partinin 15. kuruluş yıldönümü nedeniyle yazılı basın açıklaması yaparak AK Parti’nin Türkiye’yi kucaklayan bir parti olduğunu belirten Lek, “14 Ağustos 2001’de ileri demokrasi, büyük ekonomi, güçlü toplum, lider ülke olma adına samimi bir niyetle çıktığımız bu yolda 15. yılımızı büyük bir onur ve vakar ile tamamladık” dedi.
AK Parti’nin ülke siyasetinde ezberleri bozan, kaybolan siyasi imajı tekrar inşa eden ve millet egemenliği üzerindeki her türlü vesayeti ortadan kaldıran bir parti olduğunu dile getirerek iktidara geldikten bugüne kadar başarılarının sürekli arttığını, her alanda milleti kucaklamaya devam ettiklerini söyleyen Mustafa Lek, “Türkiye’deki demokrasi anlayışını da güçlendiren partimiz, ülkenin her kesimine hitap etmiş birlik ve beraberlik duygusunu güçlenmesine katkı sağlamıştır. AK Parti milletin ta kendisidir. AK Parti, Türkiye’nin, milletimizin taleplerinden doğmuştur. AK Parti, değişimin, kalkınmanın, gelişmenin olduğu gibi siyasi seviyesi ile demokratik duruşun toplumsal katılımın ve özgürlüklerin de teminatıdır” diye konuştu.
Gelinen noktada 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma gayreti içinde bir Türkiye tablosu bulunduğunu, anlatan Lek, her alanda yapılan yatırımlarla bu hedefe emin adımlarla ilerlendiğini, kuruldukları günkü heyecanla milletin huzur ve refahını kalıcı kılmak için çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim