Çorum Belediyespor hafta içinde Adana Demirspor’la oynadığı Ziraat Türkiye Kupası maçının yorgunluğu nedeniyle Maltepespor karşısında beklenen futbolundan uzak kalınca çok önemli 2 puan daha kaybetti.

Çorum Belediyespor 6. dakikada Ender’le çok net bir fırsattan yararlanamazken, 27. dakikada Yiğitcan’ın kafa vuruşunda Muzaffer topu çizgiden çıkarttı. Bunun dışında ilk yarıda kayda değer başka pozisyon olmadı. Belediyespor’un pozisyon bulmakta zorlanmasının en büyük nedeni orta sahanın sorunlu olması olarak ön plana çıktı.

Konuk Maltepespor orta sahayı kalabalık tutup kanatlardan getirdiği toplarla etkili olmaya çalıştı. Fakat başarılı olamadı.

Çorum Belediyespor ikinci yarıya Buğraç’ın yerine Mehmet Keleş, Oğuzhan Saraçoğlu’nun yerine ise İbrahim Selen’le başladı. Ancak bu değişiklikler de Belediyespor’un etkili olmasına yetmedi. Hatta konuk Maltepespor devrenin ilk 10-15 dakikasında Belediyespor’u kendi yarı alanına hapsetti. Belediyespor geriden oyun kurmak yerine gelişigüzel vuruşlarla çıkmayı tercih edince hem oyun tutturamadı hem de dönen toplar kendi kalesine yeni bir tehlike olarak döndü. 58. dakikada Hasan Köse ile net bir pozisyondan da konuk takım yararlanamadı.

Çorum Belediyespor 65. dakikada Yiğitcan’ın kafa vuruşunda topun üst direkten dönmesi üzerine gol şansından yararlanamadı.

75. dakikada Gani’nin kale alanı içerisinde yaptığı kafa vuruşunda Belediyespor kalecisi Emrah mükemmel bir kurtarışla rakibe gol şansı tanımadı.

Maçın en ilginç pozisyonu 3 dakikalık uzatmanın son saniyelerinde yaşandı. Kaleci Emre’nin kısa düşen topunu Belediyespor kaptanı Kaan Akar kaleye gönderdi, kaleciyi geçen topu Gür Ege son anda kafayla vuruyormuş gibi yapıp topu eliyle kornere çeldi ancak hakem penaltı yerine korner kararı verdi. İtirazlar sonuçsuz kalınca hakem skoru etkileyen çok önemli bir hata yaptı.

Kupa yorgunu Belediyespor’un iyi mücadele eden rakibi karşısında 1 puan almasının önemli bir kazanç olduğunu düşünüyorum.

Maçın hakemi Taner Ağıç, sık sık düdük çalarak temponun düşmesinde önemli etkin oldu. Pozisyonlara uzak kalması nedeniyle zaman zaman ters kararlar verdi. Son saniyelerde vermediği penaltıyla da sonuca etki edip kötü bir yönetim gösterdi.