Projenin bitmesi sonrasında kendisi de İskilipli olan Sanat Tarihçisi, Arkeolog Ali Kılcı, beraberinde proje sorumlusu ile birlikte ilçeye gelerek Belediye Başkanı Recep Çatma ve ilgililerle proje üzerinde değerlendirmelerde bulundu.
Projelendirilen müzede Hacı Karani, Akşemseddin, Çakmakdede, Ebussuud Efendi, Şeyhyavsi, Ali Kuşçu, Sunullah Efendi, Kazasker Cafer Efendi’ye ait bölümler ve kullandıkları eşyalar ile hayat hikâyelerini anlatan panolar bulunacak. Haziran 2016’da ziyarete açılacak olan müzede misafir kabul odası, çay ocağı gibi hizmet birimleri de bulunuyor. Bölgede örnek teşkil edecek müzenin her köşesi titizlikle dizayn ediliyor.
İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma İskilip’in geçmişten günümüze çok önemli birikimlere sahip olduğunu, bu birikimleri gelecek kuşaklara aktarmak ve turizme kazandırmak amacını taşıdıklarını, İskilipli ünlülerin bu müzede tanıtılacağını, geleneksel meslek dalları ve diğer tarihi değerlerin tanıtımında ikinci bir müze için bir İskilip evi tahsisinde daha bulunacağını beyan etti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim