Ziyarette Hitit Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Otomotiv Teknolojisi Programı öğrencilerinin “iş başı eğitimi” konsepti çerçevesinde mesleki bilgilerini arttırmak, mesleğine dayalı pratik eğitim almaları yönünde staj yapmaları ve istihdam edilmeleri konuları ele alındı.

Bu kapsamda yapılan ziyarette, otomotiv bölümü öğrencilerinin bir dönem belli sayıda pratik/staj yapmasına, sektörel olarak ders müfredatının güncellenmesine ve kurumun üniversiteden almak istediği eğitimin sistematik olarak yapılmasıyla beraber yabancı dil, bilgisayar ve halkla ilişkiler eğitimleri konusunda da destek verilebileceği vurgulandı.

1976 yılında kurulan Çorum Meslek Yüksekokulu’nda Makine ve Otomotiv bölümlerinin ilk bölümlerden olduğunu belirterek bu bölümlerin geleceğin en önemli sektörleri olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, ülkemizin en büyük ihtiyaçlarından olan teknik eleman yetiştirme konusunda en büyük kaynağın MYO’lar olduğunu, üniversite olarak işbaşı eğitim konseptini çok önemsediklerini vurguladı.

Ahlatcı Otomotiv’de HİTÜ mezunu çalışanlar ve halen öğrenciliği devam eden stajyerlerle de bir araya gelinen ziyarette Rektör Alkan; “Öğrencilerimizi istihdam etmek, onları artık öğrenci olarak değil de bir çalışan olarak görmek çok büyük bir gurur. İşte biz Hitit Üniversitesi olarak onlara iş istihdamı yaratmak konusunda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu yönde öğrencilerimizin altyapılarını kuvvetlendirmek adına iş başı eğitime çok büyük önem veriyoruz. Öğrenci odaklı bir yönetim anlayışı ile öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim alabilmesi için gayret ediyoruz” diye konuştu.

Prof. Dr. Reha Metin Alkan, iş başı eğitim konsepti içinde öğrencilerin henüz öğrencilik hayatlarında profesyonel iş yaşamının gereksinimlerine ve gerçeklerine göre eğitim vermek istediklerini ifade ederek günümüzde firma ve işletmelerin bilimsel çalışmaların yapıldığı, bilginin üretildiği en önemli merkezlerden olan üniversitelerle yakın bir diyalog, etkileşim ve işbirliği içerisinde olmalarının büyük fayda sağlayacağına dikkat çekti.

Hitit Üniversitesi’nin sahip olduğu bilgi birikimiyle bulunduğu coğrafyaya en fazla faydayı sağlayarak her anlamda değişim ve dönüşümün öncüsü olmaya gayret ettiğini ifade eden Rektör Alkan, işbaşı eğitim konsepti çerçevesinde şu ana kadar yapılan çalışmaların sonuçlarını vermeye başladığını ve bundan da büyük mutluluk duyduğunu belirterek kurumlar arasında yapılan iş birliklerinden dolayı Ahlatçı Holding olmak üzere tüm firma temsilcilerine teşekkür etti.

Hitit Üniversitesi’ndeki çalışmaları yakından takip ettiklerini ifade ederek ilgili bölümler aracılığıyla ortak çalışmalara hazır olduklarını dile getiren Ahlatcı Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı İlker Allahmanlı, otomotiv sektörünün her geçen gün büyük atılımlar yaptığını ve sürekli kendini yenileyen bir sektör olduğuna vurgu yaparak öğrencilerin teknoloji ve otomotiv sektöründeki gelişmeleri yakından takip edebilmeleri ve aldıkları eğitimi pratik beceriye dönüştürebilmelerine imkân sağlamak adına her türlü desteği vermeye gayret ettiklerini vurguladı.

Ahlatcı Otomotiv Genel Müdürü Yağmur Ahlatçı ve Genel Müdür Yardımcısı İlker Allahmanlı, Rektör Prof. Dr. Alkan’a ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim