Toplantıda Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümeni'nde görev yapmak üzere İl Genel Meclis Üyelerini temsilen 2 kişinin, muhtarları temsilen de 2 kişinin seçimi yapılırken, Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri de yeniden belirlendi.
Devlet Tiyatrosu Salonu’nda yapılan genel kurula Vali Ahmet Kara, Vali Yardımcısı Adem Saçan, Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan, AKP ve CHP İl Genel Meclisi üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Hacı Koca, Müftü Mehmet Aşık ile bazı daire müdürleri ve çok sayıda muhtar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan genel kurulda Vali Ahmet Kara, muhtarlara hitaben uzunca bir konuşma yaptı. Konuşmasında köy kanunu ve muhtarların görevlerine ilişkin bilgi veren Kara, kırsal alanın da şehirler gibi gelişmesi için çaba gösterdiklerini söyledi.
Vali Kara’nın konuşmasının ardından genel kurul çalışmalarına geçildi. Divan Başkanlığı’nı Vali Yardımcısı Adem Saçan’ın üstlendiği genel kurulda Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin 2014 yılı faaliyet raporu, kesin hesap cetveli, gelir ve gider durumu görüşülerek kabul edildi. Daha sonra Plan Bütçe Komisyonu Üyelerinin seçimine geçildi. Açık oylama ile yapılan seçimde komisyona 74 oyla Kayı Köyü Muhtarı Ahmet Aköz, 55 oyla İsmailköy Muhtarı Adem Güven, 53 oyla Kılıçören Köyü Muhtarı Gazi Kırcı seçildi. Komisyon seçiminde aday olan Yenihayat Muhtarı Hasan Börekçi 41 oy, Örencik Muhtarı Mustafa Uysal da 30 oy alırken, komisyonda görev alamadılar.

ENCÜMEN ÜYELERİ YENİDEN BELİRLENDİ
Genel kurulda daha sonra Birlik Encümen Üyelerinin seçimi yapıldı. Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümeni'nde görev yapmak üzere İl Genel Meclis Üyelerini temsilen 2 kişi, muhtarları temsilen de 2 kişi seçildi. İl Genel Meclis Üyeleri arasından Erhan Akar (132 oy) ve Mustafa Alagöz (116 oy) seçilirken, 85 oy alan Yıldız Bek ise yedek üye oldu.
Köy muhtarları arasından da 107 oy alan Küçükgülücek Köyü Muhtarı ve aynı zamanda Merkez Köy Muhtarları Derneği Başkanı Hacı Koca ile 100 oy alan Çanakçı Köyü Muhtarı Gürbüz Yasakçı Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümeni'ne seçildi. Muhtarlar arasından aday olan Çakır Köyü Muhtarı Hacı Cihan 85, Üçköy Muhtarı Bekir Yılmaz da 21 oy alırken, göreve seçilemediler. Toplantının sonunda ise muhtarlar, köylerin sorunlarını ve taleplerini iletti. Vali Yardımcısı Adem Saçan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, muhtarların sorunlarını dinleyerek, gereken çalışmaların yapılacağını belirttiler.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim