Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak bu geleneği devam ettirmek amacıyla düzenlenen etkinliğe İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, İl Müdür Yardımcısı Yusuf Şahinbaş, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Cinbek, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Sabri Boyraz, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halit Yıldırım, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Arif Akar, Gıda ve Yem Şube Müdürü Erdal Karıncalı, Bitkisel Üretim ve Sağlığı Şube Müdürü Ömer Günalp katıldı.

İl Müdürlüğü’nün organize ettiği etkinliği Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Süt Üreticileri Birliği finanse etti. Etkinlik kapsamında ilimizde merkez Akşemseddin Camii ve Ulucami’de, Mecitözü’nde ise Merkez Camii'nde Yatsı Namazı’nın ardından cemaate süt ikram edildi.

Cemaatin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte cemaat memnuniyetlerini dile getirerek emeği geçenlere hayır duada bulundu. Etkinlikte konuşan ve tüm Çorumluların Mevlid Kandili’ni kutlayan İl Müdürü Ermiş de “Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah'ın kendisine dua edenleri geri çevirmediği bu gecede dualarımızın rabbin yüce katına iletilmesine vesile olan Mevlit Kandil'iniz mübarek olsun. Bu gecenin hayır ve bereketiyle hepimizi iç huzura eriştirmesini Yüce Allah'tan diliyorum. Bu mübarek günde bizlere büyük üzüntü yaşatan terörü lanetliyor. Şehitlerimize Allah' tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim