10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Hıfzı Veldet Velidedeoğlu Parkı’da dün sabah organize edilen etkinliğe Vali Yardımcısı Fikret Zaman, Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Sevil Dirlik Zaman, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Müdürü Ferda Suiçmez, Bulaşıcı Hastalıklar Müdürü Hüseyin Moroy, Vakıf ve Dernekler İl Müdürü Orhan Güngördü, İl Nüfus Müdürü Emrullah Akdemir ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Jimnastik Antrenörü Kader Dokgöz ve basın mensupları katıldı.
“Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında gazetecilerin de fiziksel aktivite düzeyinin arttırılması için Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce organize edilen etkinlik 720 metrelik parkurdaki yürüyüş ile başladı. Burada yapılan yürüyüşün ardından ise Jimnastik Antrenörü Kader Dokgöz tarafından katılımcılara çeşitli spor hareketleri yaptırıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğiyle Sağlık Bakanlığı’nın himayesinde yürütülen “Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik” projesi kapsamında ise programa katılan basın kuruluşlarına bisiklet dağıtımı gerçekleştirildi. Etkinlik gazetecilere yönelik düzenlenen kahvaltı ile sona erdi.



(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim