Pandemi ile her geçen günün daha derinleşen ekonomik krizle artan işsizlik ve hayat pahalılığının halkın, emekçilerin, işçilerin gündeminin en başında yer almaya devam ettiğini belirten Veldet, “Milyonlar, insanca yaşamanın ve insanca çalışmanın her gün daha da zorlaştığı koşullarda hayatlarını alt üst eden sorunların çözülmesini bekliyor” dedi.
Ülkeyi yönetenlerin milyonların çözüm bekleyen acil sorunlarını görmezden gelmeye, ötelemeye devam ettiğini kaydeden Nevzat Veldet, yaşanan krizi çözmek yerine yeni sorunlarla beslemeye devam edildiğini vurguladı. 
Baskılara her gün bir yenisinin eklendiğini anlatan Veldet, toplum sağlığının ciddi bir tehdit altında olduğu pandemi ile birlikte derinleşen kriz koşullarında bile atılan her adımda yine sermayenin, patronların çıkarları temel alınmakta,   emekçi kesimler,  dar gelirliler yok sayılmaktadır.
Tüm ücretli kesimler gibi kamu emekçileri olarak bizler de ülkede yaşanan sorunlardan payımıza düşeni fazlasıyla alıyoruz” dedi. 
Pandemi ile ağırlaşan kriz koşullarında iğneden ipliğe gelen zamlarla maaşların erimeye devam ettiğini dile getiren Veldet, son bir yıl içinde doğalgaza yüzde 34, elektriğe ise son 15 ay içinde yüzde 40 zam yapıldığını, halkın en temel tüketim maddesi olan ekmek fiyatının ise son iki ay içinde yüzde 20 zamlandığını anlattı. 
Yaşanan hayat pahalılığından, işsizlikten en çok etkilenen kesimlerin başında kuşkusuz OHAL KHK’leri ile hukuksuz bir şekilde işinden ekmeğinden edilmiş olan, özel sektör de dahi çalışma olanakları kısıtlanan KESK’Lİ ihraç kamu emekçileri geldiğini belirten Nevzat Veldet, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun KESK’Lİ ihraçlar hakkındaki kararlarını ertelemeye devam ederek yaşanan mağduriyeti katmerli hale getirdiğini vurguladı.
Nevzat Veldet, KESK olarak içinde bulunulan olağanüstü koşullarda dar gelirlilerin, ücretli kesimlerin salgından korunarak nefes almasını ve insanca bir yaşam sürmesini sağlayacak, halktan, emekten yana bir bütçe istediklerini belirtti. (Haber Merkezi)
 

Editör: TE Bilisim