Çöplü Mahallesi’nde ikamet eden M.M.B., erkek arkadaşından hamile kalmış ve ailesinden gizli evin banyosunda doğum yaparak kız bebek dünyaya getirmişti. M.M.B., doğurduğu kız bebeği poşete koyup 5'inci kattaki evlerinin banyosunun penceresinden apartman boşluğuna atmıştı. Olay doğum yapan M.M.B’nin rahatsızlanıp çağrılan ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmasıyla ortaya çıkmıştı.

DOKTORLAR HAREKETLERİNDEN ŞÜPHELENDİ

Kanaması olduğu belirlenen M.M.B’nin hareketlerinden şüphelenen doktorlara, doğum yaptığını söylemesi üzerine durum hastane polisine bildirildi. M.M.B., polise, birkaç saat önce evinin banyosunda doğum yaptığını ve bebeğini poşetleyip banyo penceresinden boşluğa attığını itiraf etti.

“ELLERİMİ BURNUNA GÖTÜRDÜM NEFES ALMADIĞINI GÖRDÜM POŞETE KOYUP BOŞLUĞA ATTIM”

Nöbetçi mahkemece tutuklanan M.M.B., hamileliği ailesinden gizlediğini anlatarak savunmasında şunları söyledi:

“Çorum’da bir lisede okurken E.S.M ile tanıştım. Evlerine gittik, cinsel ilişki sonrası hamile kaldım. Karnım da yavaş yavaş büyümeye başlamıştı. Hamile olduğumu anladığımda bu durumumu hiç kimseye söylemedim. Ailemden çekindim. Karnım büyüdükçe ben de bol elbiseler giyerek hamileliğimi gizledim. Hamile olduğum dönem içerisinde çocuğu düşürmeye yönelik herhangi bir girişimde bulunmadım. Ağrılarım şiddetli gelince lavaboya gittim. Lavaboda yaklaşık yarım saat kadar bir süre çömelir vaziyette beklerken bir anda çocuk doğdu. Doğan çocuk tuvalet taşının üzerine kafası üstü düştü. Hemen taşın üzerinden çocuğu alarak burun deliklerinin yanına nefes alıp almadığını kontrol etmek için parmağımı götürdüm. Yaptığım kontrolde çocuğun nefes almadığını anladım. Çocuğu poşetin içerisine koydum ve tuvaletin penceresinden yangın merdiveni bölümüne bakan üzerinde küçük delikli tellerin bulunduğu havalandırma boşluğundan dışarıya attım.”

SAVCI ATILAN BEBEĞİN ÖLÜ OLARAK DÜNYAYA GELİP GELMEDİĞİNİN BELİRLENMESİNİ İSTEDİ

Cumhuriyet savcısı, doğum sonrası atılan bebeğin ölü olarak dünyaya gelip gelmediğinin belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu’na gönderilmesine karar verdi. Adli Tıp İthisas Kurulu tarafından gönderilen raporda, yapılan inceleme tetkikler sonucunda, miadında rahim içi gelişim gösteren bebeğin canlı olarak doğduğu, bebeğin ölümünün genel beden travmasına bağlı kafatası, kot, extremite kırıkları ile birlikte beyin doku harabiyeti ve iç organ yaralanması sonucu meydana geldiği belirtildi.

SAVCI “ÇOCUĞUNU KASTEN ÖLDÜRME” SUÇUNDAN YARGILANMASINI İSTEDİ

Çorum’da yaşayan M.M.B. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Çorum Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, olayın ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanan şüphelinin hakkında, “Çocuğunu kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. M.M.B., ağır ceza mahkemesinde açılan bu davada önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim