Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunarak divanin seçilmesi ile başlayan kongrede Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Kaya, Yönetim Kurulu üyeleri ve birlik üyeleri hazır bulundu.

Birliğin faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Yılmaz Kaya, süt satışı ve süt toplama hizmetlerinde göreve geldiği günden bu tarafa 20 bin ton olan toplanan süt miktarının 40 bin tona yükseldiğini ve süt toplama hizmet ağını 2 katına çıkarttıklarını vurguladı.

damızlik180423 (2)

Birlik hizmet binası için alınan arsaya temel atıldığını ve birliğin hizmet binası ve süt toplama merkezini en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağını bildiren Kaya, yeni binada sadece süt toplama merkezi olarak değil, üretim fazlası sütlerin işlenerek birliğin satış mağazalarında ürün olarak da satışa sunulacağını dile getirdi.

Yılmaz Kaya, “2023 yılında DOKAP’a sunulan proje ile 50 adet hibe alınacak süt soğutma tankını birlik bünyesine kazandıracağız. Alınan tanklarla süt toplama ağını daha da artırarak sürdüreceğiz. Hanımeli satış mağazalarımızın sayılarını 5’ ten 6 çıkaracağız ve sayılarını daha da artıracağız“ diye konuştu.

Birlik tarafından yapılan projelere desteklerinin esirgemeyen herkese teşekkür eden Yılmaz Kaya, “Başta Valimiz Mustafa Çiftçi’ ye, Vekillerimize, Belediye Başkanımız Halil İbrahim Aşgın’a, İl Tarım Ve Orman Müdürümüze, İl Özel İdaresi Meclis Başkanı ve Üyelerine, DOKAP Başkanlığı’na Birlik Üyeleri adına teşekkür ediyorum. Mali genel kurul toplantısının birliğimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Kaya’nın konuşmasının ardından gündem maddeleri genel kurulda görüşülerek karara bağlandı. Mali genel kurul toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesi sonrası dilek ve temennilerle toplantı sona erdi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: HABER MERKEZİ