ROPOR170423

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar bayram alışverişine çıktı. Biz de ÇORUM HABER ekibi olarak Gazi Caddesi ve Kuyumcular Çarşısı’nda vatandaşlara fiyatları sorduk.

Bayram için özellikle giysi ve ayakkabı almak isteyen yurttaşlar fiyatların yüksek olduğundan ve istedikleri gibi alışveriş yapamamaktan şikayet etti.

“ÇOCUĞUMUN SIKAN AYAKKABISINI DEĞİŞTİREMEDİM”

Bir baba çocuğunun sıkan ayakkabısını bile değiştiremediğini anlatırken, bazı vatandaşlar ise fiyatların piyasa şartlarına göre normal olduğunu savundu.

“BAYRAM ALIŞVERİŞİNİ NEYLE YAPACAĞIZ”

80 yaşındaki bir vatandaş, “Bayram alışverişini neyle yapacağım, bu elden veriyor diğer elden alıyor. Ben bu yaşa geldim ne böyle devir gördüm, ne market gördüm, ne hükümet gördüm. 5 kuruş veriyor emekliye 15 kuruş geri alıyor.” diye konuştu.

“LOKANTALAR TIKLIM TIKLIM DOLU NASIL AÇ BU İNSANLAR”

Bir kadın pahalılıktan dert yanan vatandaşlara tepki gösterdi. Çarşıda her yerin tıklım tıklım olduğunu, insanların alışveriş yapmak için sıra beklediğini savunan kadın, “Kim alamıyor? Emekli maaşına zam aldı, ikramiye aldı ama hiçbir şey alamıyorum diyor. Ben her şeyimi aldım, alışverişimi yaptım. Allah bu hükümeti de başımızdan eksik etmesin. Hep duacıyız, gerçekten duacıyız böyle biri gelmedi daha. Eğer görmüyorsak nankörüz. Et lokantaları tıklım tıklım dolu açlarından ölüyor insanlar, ben bundan bir şey anlamadım. Nasıl açlarından ölüyor bunlar anlamıyorum.” dedi.

“PARA YOK”

Bir vatandaş, “Bayram alışverişi yapamadık, para yok. Emekliyiz hiçbir şeye yetişemiyoruz.” dedi.

Kendisine pantolon almak için çarşıya geldiğini söyleyen bir kadın, “Her şey çok pahalı, 200-300 liranın altında kıyafet yok. Bir pantolon alabildim 400 liraya.” şeklinde konuştu.

Bayram alışverişine çıktığını ancak fiyatları görünce hayal kırıklığı yaşadığını dile getiren bir yurttaş, “Çok pahalı her şey çok. Hiçbir şey alamadım, Allah ortalığa dirlik versin.” ifadesini kullandı.

“HERKESİN ALIM GÜCÜ VAR”

Bir vatandaş, fiyatları pahalı olsa da herkesin bir alım gücüne sahip olduğunu kaydetti.

Bir başka vatandaş da insanların gelirinin de arttığına dikkati çekerek fiyatların normal olduğunu savundu.

Bir emekli artan fiyatlardan dolayı istediklerini alamadıklarını dile getirerek, “Maaşlarımız düşük kalıyor, bankadan çekiyoruz eve gitmeden bitiyor maaşlarımız.” dedi.

“MAAŞIM KREDİ KARTINA ZOR YETİYOR”

Bir vatandaş, “Fiyatlar hiç iyi değil, benim emekli maaşım yetmiyor benim kızlarım evin alışverişlerini yapıyorlar. Eğer kızlarım olmasa açım ben. Onlar getiriyor biz yiyoruz. Aldığım aylık kredi kartına zor yetiyor.” diye konuştu.

“FİYATLAR NORMAL”

Bir vatandaş fiyatların normal olduğunu, bayram alışverişini de zorlanmadan yaptığını anlatırken, bir başka vatandaş ise “Bayram alışverişimizi yaptık, fiyatlar gayet uygun, bu fiyatlar alım gücünü etkilemez. Emekliler promosyon aldı, bayram ikramiyeleri var, seçimden sonra daha da güzel şeyler olacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Nurdan AKBAŞ – Tugay GÖKTÜRK

Editör: HABER MERKEZİ