Adana İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı Atlı Polis Grup Amirliği ekipleri, 10 at ve 16 polis ile kentte izinsiz gösterilere karşı müdahalenin yanı sıra mesire ve yürüyüş alanlarında devriye görevini icra ediyor. 

234Ec2C9 B5B8 481A A97A 57B46E210B7D
Spor müsabakalarında da çevrede güvenliği görevi yapan atlı birlikler, vatandaşlardan tarafından da yoğun ilgi görüyor. Toplumsal olaylarda caydırıcı güç olarak kullanılan atlı polisler, izinsiz gösteri yapan gruplara anında müdahale ederek çember altına alıp etkisiz hale getiriyor. 
Atlı Birlik Grup Amirliğinin yerleşkesinde toplumsal olaylara müdahalenin tatbikatı yapıldı. Nefes kesen tatbikatta, ellerindeki çeşitli maddeleri atarak, gösteri yapan gruba atlı polisler müdahale etti. Senaryo gereği sis ve ses bombası atılan alanda atlı polislerin gruba müdahale tatbikatı gerçeğini aratmadı. Köpek Eğitim Merkezi’nden gelen asayiş devriye köpeği Leon da tatbikatta atlı polislere destek verdi. Grubu çembere alıp dağıtan ekipler, gösteri düzenleyen kişileri gözaltı koridorundan geçirdi. Tatbikatta gerçeğini aratmayan görüntüler ortaya çıktı.

996Baac8 6A82 4Bfa 8B92 393E35C0011F

Editör: İHA AJANS