Sami Çam, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “İlimizde bölgesel anlamda elimizde kalan son kurumunda göz göre göre kapılması vicdanları rahatsız etmektedir” dedi.

Sami Çam açıklamasında şöyle dedi:

“Milli savunma bakanlığının ülke genelinde yapmış olduğu çalışma kapsamında İlimizde bulunan Samsun ve Amasya iller ininde bağlı olduğu Askere Alma Bölge Başkanlığının kapatılması gündeme gelmiştir. ASAL Bölge başkanlığı uzun yıllardır ilimizde üstün hizmet anlayışı içinde 17 sivil memur, subay ve astsubayları ile hizmet vermektedir.

Bir kurumu kapatmak, lağvetmek çok basit anlamda sorunun üstünü örtmek anlayışının ürünüdür. İlimizde bölgesel anlamda elimizde kalan son kurumunda göz göre göre kapılması vicdanları rahatsız etmektedir.

Bölge başkanlığının kapatılacak olması çalışanları bir belirsizliğe yitmiştir. Memurlar yarının ne getireceğini, hangi mevzuata tabi tutulacağı, tayinlerinin ve terfilerin nasıl olacağı belirsizdir. Bugün ASAL çalışanları mutsuzdur, geleceğe umutla bakamamaktadır.

Türk Büro Sen olarak önceliğimiz İlimiz için ve Kamu çalışanlarının mağdur olmamaları adına Askere Alma Bölge Başkanlığının kapanmaması için mücadele etmektir.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim