“Babam küçük yaşta Çorum İskilip'ten ayrılmış ve devlet memuru olarak işe başlayınca, daha önceden sokakta oyun oynarken görüp pek beğendiği, iki örgü saçlı küçük kız Nezehat'i Allah'ın emriyle ailesinden istemiş ve sevgili annem henüz 15 yaşında bir çocukken Ankara'ya gelin gelmiş. Muhtemelen yaşının çok küçük olması nedeniyle iki yıl çocuğu olmamış. İkinci yılın sonunda annem hamile olduğundan şüphelenince, babamla birlikte, zamanın ünlü jinekologlarından birine gitmişler. Doktor hanım annemi muayene ettikten sonra; ‘Hamile değilsiniz, hemen ameliyat olmanız gerekiyor çünkü karnınızda ur var’ demiş.

Doktor hanımın bu önerisi, henüz 17 yaşındaki annemi çok korkutmuş ve hem doktorun, hem de babamın baskılarına karşı koyup hemen ertesi gün memleketi İskilip'e, ailesinin yanına gelmiş. Orada annemin karnı giderek büyümüş ve sonunda ben doğmuşum.

Yıllar sonra bir gün muayenehaneme yaşlı bir hanım geldi. Adını ve mesleğini söyleyince hemen hatırladım onu. İşte yıllar önce anneme ‘Hamile değilsiniz, karnınızda ur var, bu uru hemen almalıyız’ diyen Doktor Hanım'dı karşımda oturan. ‘Annem yıllar önce sizin hastanızmış’ dedim, anneme selamlarını söyledi. ‘Siz beni neredeyse ur diye alacakmışsınız’ demedim ona. Ölene kadar zaman zaman bana gelmeye devam etti. Hepimiz insanız, hata yapabiliriz. Kendisini tanıdıkça hayran oldum bu yaşlı Doktor Hanıma. Sonra kızları ile tanıştık. Mükemmel yetiştirilmiş iki hanım. Şimdi küçük kızı en yakın arkadaşlarımdan biri.” (Madalyonun İçi)

*

Bu satırlar, günümüzün gözde yazarlarından, Psikiyatri Uzmanı Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’na ait.

Ankara’da doğduğu için Çorum’la ilgisi pek bilinmiyor, ama öz be öz İskilip’in, Çorum’un kızı…

İskilip’te hâlâ yakın akrabaları var.

İstanbul başta olmak üzere, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa’da hemşehri dayanışmalarının fitilini ateşleyen ÇORUM HABER, bu konuda duyarlı olduğu için, Gülseren Budayıcıoğlu ile ilgili de pek çok haber yaptı.

Bir hemşehrimizin başarılarından gurur duyarak, bunu okurlarıyla, tüm Çorumlularla paylaştı.

*

Bu satırları kaleme alırken, Hürriyet’in sürmanşeti hemen önümde duruyor: Budayıcıoğlu Hürriyet’te…

Ve “Kitaplarıyla satış listelerini altüst eden, eserlerinden uyarlanan dizilerle izlenme rekorları kıran Dr.Gülseren Budayıcıoğlu, yazılarıyla Hürriyet’te. İLK YAZI YARIN”

Yani, hemşehrimiz Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun Hürriyet’teki ilk yazısı bugün çıkacak.

*

Budayıcıoğlu’nun Hürriyet’te yazmaya başlayacak oluşu, gazetenin 5. sayfasından, yarım sayfa halinde tekrar ayrıntılı olarak duyuruluyor.

Hürriyet’in sürmanşetinde “İşte Unutulmaz Eserleri” başlığı altında da şu bilgiler veriliyor:

“Yazarlık kariyerine 2004 yılında kaleme aldığı ‘Madalyonun İçi, Bir Psikiyatrın Not Defteri’ kitabıyla başlayan Budayıcıoğlu, 2008’de ‘(Günahın Üç Rengi, Madalyonun Öteki Yüzü’ kitabını yayımladı. Budayıcıoğlu daha sonra ‘Hayata Dön’, ‘Kral Kaybederse’ ve ‘Camdaki Kız’ kitaplarıyla roman türüne geçti.”

*

Kitapları “en çok satanlar” listelerinde yer alan, televizyona uyarlanan dizi hikayeleri rating rekorları kıran Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun Hürriyet’te köşe yazarı olarak yer alması, bir hemşehri olarak beni gururlandırdı.

Tüm Çorumlu hemşehrilerimin de bu duyguyu taşıyacaklarına inanıyorum.

Kitaplarında ve dizilerinde “memleketimden insan manzaraları” çizen Budayıcıoğlu’nun köşe yazılarını da ilgi ve merakla takip edeceğiz.

Tebrikler Sayın Budayıcıoğlu.

Hürriyet, 9 Temmuz 2021, Sayfa:5