5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’nun 22. maddesine istinaden, gıda ve yem işletmeleri ( Un, Yem, Pirinç Fabrikaları vb) için kanun kapsamında istihdamı zorunlu olan bu meslek mensuplarının, aylık asgari net ücreti 4.230 TL. olduğunu belirten Gül, Sorumlu Ziraat Mühendisliği Hizmetlerinde meslekte 10 yılını veya ilgili uzmanlık alanında beş yılını tamamlamış olan Ziraat Mühendislerinin aylık net asgari ücretinin ise 4.000 TL, diğer Ziraat Mühendislerinin aylık net asgari ücretinin de 3.100 TL. olduğunu dile getirdi.

Fide, fidan ve tohum üretiminde meslekte 10 yılını veya ilgili uzmanlık alanında beş yılını tamamlamış olan Ziraat Mühendislerinin aylık net asgari ücretinin 4.700 TL iken diğer Ziraat Mühendislerinin aylık net asgari ücretinin 3.500 TL. olacağını söyleyen Gül, yine aynı sektörün pazarlama bölümünde çalışan meslekte 10 yılını veya ilgili uzmanlık alanında beş yılını tamamlamış olan Ziraat Mühendislerinin aylık net asgari ücretlerinin 4.000 TL iken diğer Ziraat Mühendislerinin de aylık net asgari ücretlerinin 3.100 TL olarak belirlendiğini vurguladı.

Gül, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin çalıştırdıkları veya çalıştıracakları Ziraat Mühendislerine belirlenen asgari net ücreti ödemesi gerekmektedir. Belirlenen bu ücret Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirilmiştir. Her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için işletme ve Ziraat Mühendislerinin bu konuda hassas davranması kendi lehlerine olacaktır. Bu ücreti ödemeyen işletmelerin tespit edilmesi durumunda odamızca gerekli girişimde bulunulacaktır” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim