İl Sınav Koordinatörlüğü 3 oturumda 30 bin 700 adayın katılacağı 2018- Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın hak ve adalet ölçüsüne göre daha sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla sınavda görev alacak olan Bina Sınav Sorumluları (BSS), Bina Sınav Sorumlusu Yardımcıları (BSSY) ve Bina Yöneticilerine (BY) yönelik, daha önce yapılmış olan İl Sınav Koordinasyon Kurulu toplantısında alınan karar ile ÖSYM Başkanlığının eğitim programı ve takvimi kapsamında 2018- YKS’de yapılan değişiklikler ve bu sınavın uygulanmasına yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlemişti.

Katılımın oldukça yoğun olduğu toplantıda sınav öncesi, sınav anı ve sınav sonrasında sınavı etkileyebilecek her türlü duruma karşılık alınması gereken önlem/tedbirler ile adaylara huzur ve güven içerisinde bir sınav ortamı sağlanması yönünde yapılması gereken işlemler hakkında detaylı bilgiler verilmişti.

Bu toplantıların ardından Cumartesi ve Pazar günü 3 ayrı oturumda yapılan sınavda hiçbir sorun yaşanmadığı açıklandı. İl Sınav Koordinatörü ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alkan, Cumartesi günü 2018-YKS/1 (Temel Yeterlilik Testi), Pazar günü ise 2018-YKS/2 (Alan Yeterlilik Testi) ve 2018-YKS/3’ün (Yabancı Dil Testi) yapıldığını söyledi. 53 binada yapılan YKS-1’e 16 bin; 46 binada yapılan YKS-2’ye 14 bin ve 7 binada yapılan YKS -3’e 700 olmak üzere toplam 30 bin 700 adayın sınava katıldığını ve 4 bin 500 personelin görev yaptığını belirten Rektör Alkan, ilimizde bu sınavın kurallara uygun olarak huzur ve güvenlik içerisinde uygulanmasına katkı sağlayan Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sınavın her aşamasında görev alan tüm personele, adaylara ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim