Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre ve Çalışan Sağlığı Merkezi ekipleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nda bir seminer verdi.
Dernek binasında dün gerçekleştirilen etkinliğe, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Nurettin Aksoy, Çorum Alevi Kültür Merkezi Derneği Başkanı Sultan Yıldırımgök, Emek Partisi İl Başkanı Meliha Üşüdür, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda yurttaş katıldı.
Seminerde, Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Çevre Yüksek Mühendisi Mustafa Çeşmeci, “karbon monoksit zehirlenmesi ve su hijyeni” konularında katılımcıları bilgilendirdi.
‘İçme sularının kirletilmesi, su kirliliğinin önlenmesi, su klorlama ve su tasarrufu’ konularında çeşitli açıklamalarda bulunan Çeşmeci, kaynak sularının tasarruflu kullanılması gerektiğine de vurgu yaptı. Çeşmeci, “3 tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşamamıza rağmen su zengini bir ülke değiliz. Yeraltı su kaynaklarının verimli ve yeteri kadar kullanılması gerekiyor. Devletimiz kadar bizlerin de bu konuda azami hassasiyet göstermesi gerekiyor” dedi.
Konuşmasında karbonmonoksit zehirlenmelerine de değinen Çeşmeci, “Özellikle kış mevsiminde karbonmonoksit zehirlenmesi vakaları ile karşılaşmaktayız. Karbonmonoksit gazı ‘odun, kömür, tezek, doğalgaz, tüp gazı, benzin ve gazyağı’ gibi karbon içeren yakıtların yanması sonucu oluşur. Renksiz ve kokusuz olan bu gaz, ters rüzgarlı havalarda ve kış mevsiminde ortaya çıkıyor” diye konuştu.
Çevre Yüksek Mühendisi Mustafa Çeşmeci, etkinliğe katılan vatandaşların sorularını da cevaplandırdı.


(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim