Her ay mutat olarak gerçekleştirilen il divan toplantısına Saadet Partisi Genel Başkan yardımcısı İsmail Hakkı Akkiraz, Genel İdare Kurulu Üyesi Ahmet Bölükbaş, Süleyman Tekbaş, Genel Merkez Çorum İl Sorumlusu Neşet Çevik Avrupa Milli Görüş Bölge Başkanı Mehmet Baloğlu ve çok sayıda teşkilat görevlisi katıldı.

Divan toplantısında ev sahibi olarak açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Faruk Cıdık, Türkiye’nin adalet ve eğitim sistemindeki bozukluğun insanları son derece tedirgin ettiğini belirterek, “Vatandaşların yüzde 85’i adalete güvenmiyor. Güvensizlik ortamlarında sosyal sorunların ortaya çıkması kaçınılmaz. Bir ülkede adalet ve eğitim mekanizması bozulursa bu, o ülkenin sonu olabilir” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Eğitim Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz da konuşmasında Türkiye’nin uzun bir zamandan beri kapitalist faizci bir nizamla idare edildiğini ifade etti.

Akkiraz, “AK parti 3 Kasım 2002 yılından beri ülkeyi idare etmektedir ve şu siyasi tercihleriyle bunu yapmaktadır: bir AK parti diyor ki 'Biz bundan sonra kendimize Amerika ve İsrail'i stratejik müttefik edineceğiz'. Edindiler de. Hala da ediniyorlar. İkincisi 'AB'nin bir medeniyet projesi olarak göreceğiz'. Gördüler de. Hala da görüyorlar. Üçüncüsü 'Liberal kapitalist faaliyetli sisteme uyum sağlayacağız'. Sağlıyorlar da. Bu siyaset anlayışı Türkiye de toplumsal çatışma ve kamplaşmayı, terörü, bozulan adalet sistemini eğitim keşmekeşini doğurmuştur. Yani AB 'Maneviyatçı eğitimi değil materyalist eğitimi kullanacaksın' diyor. Bu materyalist eğitim ırkçılığı esas aldığı için terörü körüklüyor. Dolayısıyla AB'ye destek vererek teröre destek veriyorsunuz. Diğer bir sıkıntı çelişkiler yumağına dönen dış politika. Birileri Emeviye Camii’nde cuma namazını kılacaktı ne oldu? Şimdi 3.5 milyon Suriyeli Türkiye’de cuma namazı kılıyor. Diğer bir bela ekonomik darboğazı. Üretmek yerine dışardan ithal edilerek üreticiyi perişan edilmektedir. En sonuncuya gelirsek Avrupa birliğinin benimsediği ahlak Türkiye’ye dayatılıyor. Bu ahlak bizim aile ve sosyal yapımızı çökertiyor bu ahlak bizi biz olmaktan çıkartıyor. Pekala, Türkiye’nin bunlarla kurtulması ne ile mümkün? Bu politikaları terk edip milli görüş siyasetine dönmesiyle mümkün olur” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim