Toplumsal hayatın en kıymetli hazinelerinden olan yaşlıların, geçmişin tecrübelerini bugünlere aktardığını ve milli kültür ve değerleri yarınlara taşıdığını belirten Vali Kara, “Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır. Unutmayalım ki hepimiz yarının yaşlılarıyız” dedi.
Yaşlıların geçmişe ve bugüne olduğu kadar geleceğe de ışık tutan birer kaynak olduğunu ifade eden Kara, kimsesi olmayan yaşlıların da her türlü ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığını açıkladı.
Çorum’da 135 yaşlının huzurevinde misafir edildiğini hatırlatan Vali Kara mesajında şu ifadelere yer verdi: “Yaşlılarımızı mümkün olduğunca kendi evlerinde, aile ortamlarında zamanlarını geçirmelerini sağlamaya, onların bakım ve ihtiyaçlarını kendi ailelerinin içinde karşılamaya çalışıyoruz.
Kurumlarımızda barındırdığımız yaşlılarımızı asla ötekileştirmeden kendi anne - babamız gibi onlara öf bile dedirtmeyecek şekilde bakmanın gayreti içerisindeyiz. Bu duygularla tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını kutluyor, minnet ve şükran duygularımızla yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.”
Editör: TE Bilisim