Vatan Partisi Çorum İl Teşkilatında gerçekleştirilen basın açıklamasında açıklamalarda bulunan Öncü Kadın Başkanı Aynur Uyar, Türkiye’de kadınların siyasette meta ve vaat olarak kullanıldığını dile getirdi. Cumhuriyet yıkıcıları ile kadınların daha çok ezildiğini belirten Uyar, karanlıktan kurtulmak için kadınların birleşmesi gerektiğinin altını çizdi.
Uyar sözlerine şöyle devam etti:
“Türkiye her alanda öncü olduğu gibi siyasette de öncü olmalıdır. Kadınlarımız siyaset alanında bir meta olarak kullanılmamalı. Partilerin seçim vaatlerinde hep kadın ismi ön plandadır.
Bugün örnek diye aldığımız uygar ülkelerden çok daha önce aldık seçme ve seçilme hakkını fakat 21. yüzyıl Türkiye’sinde mecliste kadın vekil sayısı bir elin on parmağını geçmeyecek durumda.
Cumhuriyet yıkıcılarıyla toplumda hızla kadın daha çok ezilmektedir. Mahalle baskısı, töre baskısı ve kadın cinayetleriyle toplum hayatının dışına itilmekte ve susturulmakta Cumhuriyet devrimleri ile elde ettiğimiz ekonomik ve siyasal kazanımlarını kaybetmektedirler. Suudi Arabistan ve Kuveyt benzeri ülkelerde ki gibi köle konumuna düşürülmekte ve“çiçek böcek” diye avutularak tüketim toplumunda meta haline getirilmektedir.
Vatan Partisi olarak bize dayatılan köleci politikalara karşı birlik içinde mücadele edeceğiz vatanın bölünmez bütünlüğü bağımsızlığımız devrimlerimiz için vatan da birleşelim. Bütün kadınlarımızı örgütlü mücadeleye çağırıyoruz.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim