Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, geçtiğimiz günlerde Yeni Akit Gazetesi’ne ait olduğu iddia edilen bir internet sayfasında Ulu Önder Atatürk’e ait bir fotoğrafın değiştirilerek dövülmüş gibi gösterilmesi üzerine bazı gruplar tarafından gazete önünde yapılan protesto ardından da gazete muhabirleri Sinan Kaya ve Mehmet Özmen’in MHP Genel Merkezi’nde Devlet Bahçeli’ye soru sormak istedikleri için darp edildiklerini iddia etmeleri üzerine Yeni AKİT Ankara Temsilcisi Serdar Arseven’i ziyaret ederek, gazete muhabirlerine ve gazeteye yapılan saldırıları kınadığını ve geçmiş olsun dileklerini ilettiğini dile getirdi.
Ziyarette Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Serdar Arseven, muhabirleri Sinan Kaya ile Mehmet Özmen'in, MHP Genel Merkezi'nde Devlet Bahçeli'ye soru sormak istedikleri için darp edildiğini ve bir süre zorla alıkonularak Eskişehir Yolu üzerindeki bir köprünün altına bırakıldıklarını iddia ederek, “Gazetemizin İstanbul Bağcılar'da bulunan binasına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce önceki gece bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda tek tesellimiz ölen ya da yaralanan olmadı” dedi.
Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise Yeni Akit Gazetesi ve muhabirlerinize yapılan saldırıları ve basın özgürlüğünü engelleyici tavrı kınadığını belirterek, geçmiş olsun dileklerini ifade etti. Yurttaşların haber alma, bilgilenme özgürlüğüne yönelik olan bu tür şiddete yönelik kabalıkların son bulmasını dileyen Uslu, “bir gazete ve gazetecilerin kendi düşüncelerinde olmadıkları, kendi politikalarını savunmadıkları varsayımıyla darp ve tehdit edilmesi hiçbir şekilde kabul edilemez. Ülkedeki düşünce özgürlüğünü savunan meslek örgütleri de hangi düşünce özgürlüklerinden yana ya da karşı olduklarını bu vesile ile ortaya koymuş oluyorlar” dedi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim