Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın Şubat ayında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’i ziyaretinde gündeme gelen ve destek istenen 2 bin 500’ü kapalı toplam 5 bin 500 kişilik cami projesi tamamlandı.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, Alaca Avni Çelik MYO Müdürü Doç. Dr. Metin Uçar, Alaca MYO Veterinerlik Bölüm Başkanı Doktor Öğretim Üyesi Bahat Comba ve bölümün Öğretim Üyeleri Elçin Günaydın, Şeyma Aydemir, Arzu Comba ve Özgen Yılmaz ile birlikte Veterinerlik Fakültesi ile ilgili düzenlediği toplantıda Kuzey Kampüsü’ne yapılması düşünülen ve İlahiyat Fakültesi ile entegre olacak 5 bin 500 kişilik caminin müjdesini verdi.

Rektör Alkan’ın HİTÜ Camisi ile ilgili müjdeyi kendisine verdiğini ve projenin tamamlandığını belirten Ceylan, “Proje üzerinde 1, 1.5 yıldır çalışılıyor. Geçtiğimiz aylarda Diyanet İşleri Başkanımızı ziyaret ederek destek talep etmiştik. 4 bin 200 metrekare kapalı yani 2 bin 500 kişilik kapalı ve 3 bin kişilik de açık olmak üzere camimiz toplam 5 bin 500 kişilik olacak.

Cami inşaatı için bir dernek kurulmuş durumda. Diyanet İşleri Başkanlığı temel atma kapsamında 2 milyon TL’lik bir destek sağlayacak. Camimizin ise 7 milyon TL’ye malolacağı hesaplanıyor. Camiler artık günümüzde sadece ibadet yapılan yerler olmaktan ziyade bir etrafında yaşam alanları oluşturarak bir külliye hüviyetine bürünüyor. Hitit Üniversitesi’ne yapılacak camimizin de etrafından yaşam alanları bulunacak.

Kafeteryalar, işyerleri, kütüphane, öğrenci dernekleri ve kulüp üyelerinin alanları gibi bölümler bulunacak. Camimizin mimarisinde Selçuklu’dan esinlenildi. Yapımına başlanması ile birlikte Türkiye Diyanet Vakfı ve hayırseverlerin de desteği ile kısa sürede tamamlamayı planlıyoruz. Caminin yanında zaten İlahiyat Fakültesi bulunacak. Projesi biten caminin yakında temeli atılacak” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim