AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Yaşar Anaç'ın da eşlik ettiği görüşmede 2015-2016 eğitim öğretim yılına ilişkin planlar ve projeler ile bütçe görüşmeleri öncesi yapılan hazırlıklar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

“ÖĞRENCİ SAYISI 16 BİN 500’E ULAŞACAK”
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, bu yılki sınav sonucuna göre üniversitedeki artan bölümler ve kontenjanlarla birlikte öğrenci sayısının 14 bin 200’den 16 bin 500’e ulaşmasının hedeflendiğini bildirdi.
Hitit Üniversitesi’nin önümüzdeki bir kaç yıl içinde 20 bin öğrenciye ulaşan bir üniversite olacağını söyleyen Rektör Alkan, “Yatırımlarımız sizlerin de desteğiyle hızla ilerliyor. 2016 yılında ilimizde ve üniversitemizin ev sahipliğinde yapılacak güreş olimpiyatları hem ilimizin hem de üniversitemizin uluslararası alanda tanıtımında çok büyük katkı yapacaktır. Tıp fakültesi öğrencilerimizin ilimizde eğitime başlayacak olması da ayrı bir aşamadır” dedi.

“HİTİT’İN BÜYÜMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELEN BÜTÜN DESTEĞİ VERECEĞİZ”
Rektör Alkan’ı tekrar seçilmiş olması nedeniyle kutlayan ve başarı dilediğinde bulunan Milletvekili Cahit Bağcı ise “Yeni dönemde hep birlikte el ele omuz omuza vererek üniversitemizin taleplerini Ankara’da ilgili kurumlarda talep ederek hızlı yol almak için çaba sarf edeceğiz. Üniversitemizi ilimizin ekonomik, kültürel ve sosyal gelişimine katkı sağlayan, il ile bütünleşmiş bir yapıya kavuşturmak için her türlü çalışmayı yapmaya hazırız. Ayrıca üniversitemizin Erasmus ve Mevlana öğrenci ve akademisyen değişim programları çerçevesinde daha fazla tercih edilen bir üniversite olması için tanıtım çalışmalarınızı destekleyeceğiz” diye konuştu.
Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç da, üniversitenin gelişiminden Çorum’un memnun olduğu ve yerelde parti olarak üzerlerine düşen desteği vermek için çalışılacağını vurguladı.

BAĞCI, OLASI ÖDENEK SIKINTISI İÇİN DEVREYE GİRDİ
Rektör Alkan, kuzey yerleşkesinde inşaatların hızlı ilerlediği 2015 yılı üçüncü çeyreğinde daha fazla imalat gerçekleşeceği için yüklenici hakedişi sorunu yaşamadıklarını ilave ödeneğe ihtiyaç duyulabileceğini belirtti.
Bağcı bunun üzerine Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı, ODTÜ'den ve DPT'den dönem arkadaşı Cüneyt Düzyol’u arayarak destek istedi. Müsteşar konuya ilişkin gerekçeli bir talep yazısı yazılmasını isteyerek destek olunacağını söyledi. Bağcı, bu konuyu ayrıca Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile görüşeceğini açıkladı.
Rektör Alkan daha sonra Bağcı ve Anaç'a yeni dönemde planlanan çalışmaları maketler üzerinden açıkladı. Yaklaşık 20 maketi olduğu görülen rektörlük katındaki bu durumu gören Bağcı, “Sayın Hocam köstek olmayacağız, destek olacağız ve hızınıza yetişeceğiz inşallah” diyerek Alkan’a başarı diledi.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim