Üniversite’nin spor ve sosyal yaşam gönüllüleri topluluğu ve izcilik topluluğunun desteğiyle Çorum Alaca Büyükdona Köyü’ndeki Şehit Ercüment Köse Ortaokulu'nu ziyaret eden gönüllüler, öğrencilere unutulmaz bir gün yaşattılar.

Organizasyona şehit aileleri Dernekleri federasyonu başkanı ve aynı zamanda ziyaret edilen okula adı verilen şehidin babası Hamit Köse annesi Saliha Köse ve vatan savunmasında şehit düşen 4 askerin ailesi de katıldı.

Gazili gençleri Çorum'da Hitit Üniversitesi öğrencileri karşıladı. Büyükdona Köyü’ndeki Şehit Ercüment Köse Ortaokulu'nda düzenlenen törene İI Jandarma Komutanı Albay Necip Çarıkoğlu, Alaca Belediye başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Alaca İlçe Millî Eğitim Müdürü Hürrem Dursun ve çok sayıda veli katıldı.

Etkinlikte Gazi Üniversitesi gönüllüleri eşliğinde çocuklara yönelik fiziksel aktiviteler gerçekleştirilirken Herkes İçin Spor Federasyonu, Atletizm Federasyonu ve Badminton Federasyonu'ndan gönderilen hediyeler öğrencilere dağıtıldı.

Gazi Üniversitesi İzcilik Topluluğu, sınıfları dolaşarak izcilik hakkında öğrencilere bilgi verdi ve oyunlar oynattı. Hitit Üniversitesi gençlik topluluğu ise Çorum esnafının bağışladığı spor ayakkabılarını çocuklara dağıttı.

Büyükdona Köyü çocuklarının sportif etkinliklerle buluştuğu günde çocukların mutlulukları yüzlerinden okunurken, öğrenci velileri ve  organizasyona katılanlar da memnuniyetlerini dile getirdiler ve  yöresel ikramlarda bulundular.. Etkinlik sonunda Gazi Üniversitesi öğrencileri tarafından toplanan bine yakın kitap da okul müdürü Soner Karademir’e teslim edildi.

(Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim