Belediyelerin asli amacının vatandaşlarına hizmet götürmek ve gerçekleştirdikleri projeler ile şehrin yaşam kalitesini artırmak olduğunu kaydeden Çetin, “Bu projelerde ve alınan kararlarda belediyelerin ilk olarak gözetmesi gereken en fazla sayıda hemşerisinin ihtiyaçlarını gidermek, üç-beş kişinin mutluluğunu değil şehrin genel refahını sağlamak olmalıdır” ifadelerini kullandı.
MHP İl Başkanı Çetin’in açıklaması şu şekilde:
“Bugün şehrimizin spor merkezi olarak bulunan stadyum ve civarında binlerce sporcumuz sporlarını icra etmekte, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumakta en etkili yöntemlerden spor faaliyetleri pek çok kolda devam etmektedir.
Ayrıca söz konusu alan her geçen gün betonlaşmanın kurbanı olan Çorum’umuzda şehre nefes aldıran son alanlardan birisidir.
Belediye Meclisi’nin almış olduğu karar uygulandığında da binlerce sporcumuz mağdur olacağı gibi yerine yapılacak konutlardan da sadece birkaç kişi menfaat elde edecektir.
Şehrimizin konut alanı olarak kullanılabilecek pek çok bölgesi olduğu halde şehrimizin boğazını tıkarcasına bu bölgenin konut alanı olarak kullanılacak olmasına anlam vermek çok güçtür.
Söz konusu yapının yıkılması gerekse dahi bu alan birkaç kişinin değil bütün Çorumluların istifade edebileceği bir kültür, spor alanı olarak bırakılmalıdır.
Şehrimizin her geçen gün artan trafik problemini katlayacak, zaten sıkıntılı olan altyapı sistemini felç edecek, şehrimizin adeta boğazını tıkayacak ve kamuoyunda hiçbir şekilde kabul görmeyen bu imar değişikliği kararından bir an önce dönülmesi gerektiğine inanıyoruz.”
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim