Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Erol Olçok Konferans Salonu’nda Hitit Akademi Derneği ile ortaklaşa düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Doç. Dr. Mehmet Şahin katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açış konuşmasını yapan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, Batılı güçlerin son bir buçuk asırdır dünyayı darbelerle dizayn etmeye çalıştığını ve bu siyasi ve stratejik hamle geleneğine son yarım asırdır etkin bir şekilde terörü de eklediğini söyledi.
Daha sonra kürsüye gelen Doç. Dr. Mehmet Şahin, Türk Dış Politikası yanında bölgesel gelişmelerin ülkemize etkileri ve dış güçlerin tutumunu değerlendirdi.
Türkiye’nin dış politikasını şekillendirmesinde birçok etkenin rol aldığını belirten Doç. Dr. Şahin, 2010 Aralık ayından bu yana Orta Doğu’nun siyasi bir türbülansa girdiğini ve böylesine  “oynak” bir coğrafyada bulunan Türkiye’nin izlediği dış politikayı, içerde de birlik ve beraberliğiyle pekiştirmesi gerektiğini vurguladı.
Doç. Dr. Mehmet Şahin; PKK, PYD ve YPG gibi terör örgütlerinin hain amaçlarına karşı Türk Milleti’nin algılarının daima açık olması gerektiğini sözlerine ekledi.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim