Çorum Müzesi’nde Cumartesi günü başlayan proje kapsamında Hititoloji ve Ekoloji Paneli ile ressam Necla Özeskici’nin kişisel resim sergisinin açılışı yapıldı.
Açılışa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru ve TEGV Çorum Öğrenim Birimi Sorumlusu Serpil Çetin başta olmak üzere akademisyenler, il dışından projede yer alan misafirler ve sanatseverler katıldı.
TEGV Çorum Öğrenim Birimi Sorumlusu Serpil Çetin yaptığı açış konuşmasında, “Türkiye’nin dört bir yanından gelen TEGV Gönüllüleri’yle beraber ebediyete kadar sürecek insan temelli bir medeniyet için, tüm inançlara ve milletlere saygının başkentinden yakacağımız özgürlük ve hoşgörü ateşinin geçmişten geleceğe taşınmasını sağlamak istiyoruz.” dedi.
Daha sonra Müze Konferans Salonu’nda etkinliğin panel bölümüne geçildi. İlk olarak Metin Uçar moderatörlüğünde gerçekleştirilen Hititoloji Oturumu’nda Meral Göz, “Hititler Devrinde İki Önemli Başkent”, Semih Yaşar Çizikci ise “Hititler’de Baharla Birlikte Başlayan Hac Ziyaretleri Bayramının Günümüze Yansımaları” başlıklı birer sunum yaptılar.
Ardından yine moderatörlüğünü Metin Uçar’ın üstlendiği Ekoloji Oturumu’nda Doç. Dr. Hakan Reyhan “Su Hakkı”, Yard. Doç. Dr. Ayşen Satır Reyhan “Küresel İklim Değişikliği” ve Yard. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Doğan “Çevre İçin Eğitim” başlıklı sunumlarıyla yer aldılar.
Bugün sona erecek olan “TEGV Gönüllüleri Hititler’in Başkentinde Doğa Kampında Buluşuyor Projesi” kapsamında Boğazkale ve Ortaköy Karahacip’te kamplara katılan TEGV Gönüllüleri, ayrıca Çorum Müzesi, Hattuşa, Alacahöyük, Şapinuva ve İncesu Kanyonu’nu gezdiler.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim