Kamu kurum ve kuruluşlarında başörtüsü yasağının kaldırılmasının sevindirici olmakla beraber, düzenlemenin hem erkek hem de bayan memurlar açısından beklentileri karşılamadığını anlatan Gül, yönetmeliğin, birçok devlet memurunun içine sinmediğini, esasen sadece başörtüsü serbestisi olarak yapılan değişikliğin, erkek memurlar kadar, bayanlar açısından da yetersiz olduğunu dile getirdi.

Bunun üzerine gerekçeleri farklı olmak üzere sendikaların 2013 yılından itibaren “Serbest Kıyafet” eylem kararı aldığını anlatan Necati Gül, bu karar sonrası Kamu kurum ve kuruluşlarının; yönetmeliğin uygulamalarından kaçındığını ve sessiz kalarak çalışanların başına bela olmadığını ifade etti.

Kimsenin serbest kıyafet uygulaması için mevzuat değişikliği yapılmamı için çaba harcamadığını ifade eden Gül, Tarım İl Müdürlüğü çalışanlarının bir yıldır huzursuz ve mutsuz olduğunu, her geçen gün yeni bir uygulama ya da yeni bir olay ile karşı karşıya kaldığını, her gün acaba bugün kamu çalışanının aleyhine ne olacak beklentisi içinde olduklarını söyledi. Son olarak tüm personelin araziye giderken bile takım elbise giyeceksiniz yönündeki talimat olduğunu anlatan Necati Gül, “Tarım İl Müdürlüğü yöneticilerine baktığımızda; malum bir sendikanın eski ya da mevcut şube başkanı veya yöneticisi. Bu nedenle konuyu bizim kadar kendileri de çok iyi biliyor.

Yahu arkadaş siz sendikacı mısınız yoksa müdür mü? Sendikacı iseniz kamu çalışanının arkasında durun. Müdür iseniz sendika yönetiminden istifa edin. Ha! bir nedenle istifa eder ya da ayrılırsanız, hâlâ benim sendikam deyip sendikacılık da yapmayın.

Ey malum sendikanın genel merkez ve yerel yöneticileri serbest kıyafet kararınızın arkasında mısınız değil misiniz?

Çorum Tarım İl Müdürlüğü’ndeki hali hazırda müdür olan eski şube başkanlarına ya da yönetim kurulu üyelerine gelince dilleriniz lâl mı oldu?

Eski bir Sendikacı ve hali hazırda milletvekilimiz olan Erol Kavuncu’ya sesleniyorum. Sayın Vekilim siz kamuda çalışırken serbest kıyafet uygulamasını desteklemek adına icraatlarınız vardı. Bir vekil olarak bu konuyu bir daha gündeme gelmemek üzere çözmeniz talebimizdir.

Çamurda, batakta her an araziye, ahıra ya da ağıla gitme pozisyonunda bulunan veteriner hekim, ziraat mühendisi, teknikeri, teknisyeni yani teknik, sağlık ve idari personelin takım elbise ile çalışmasını istemezsiniz.

“Özgürlüğün sınırları, benim anladığım özgürlükle sınırlıdır” diyen Tarım İl Müdürlüğü yöneticilerine icraatınızla bir şeyler söyleyeceğinizden eminim.

Çünkü Çorum başta olmak üzere ülke tarımına ne yapabiliriz konuşmamız gerekirken, tüyle kılla uğraşmayı bu ülkeye yakıştıramıyorum. Kıl ve tüy ile uğraşırsanız bu kamu personelinden verim alabilir misiniz? Sonra kimse proje ortaya koymuyor demeye hakkımız var mı? Bu uygulamayı gelinen süreçte Sayın Cumhurbaşkanına da ihanet olarak görüyorum. Bizim bunlarla uğraşacak zamanımız yok artık” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim