Sunguroğlu Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Caddesi’nde hizmet veren Sungurlu Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü’nün atıl durumda bulunan birinci katı yapılan çalışmalarla otel odaları ve idari oda haline getirilerek misafirlerinin hizmetine açıldı. Kurumun tamamen kendi bütçesi ile yenilenen otel bölümü, modern iç mimarisiyle 5 yıldızlı otel konforuna ulaştı.

Yenilenen yüzüyle ilçeye yakışır hale gelen öğretmenevinin 43 yataklı 30 odası bulunan otel bölümü, 35 odaya ve 52 yatağa çıkarıldı. Resepsiyonu, otel odaları, tuvaletleri, merdiven zeminleri ve korkulukları yenilenerek modern hale getirilen Öğretmenevine ayrıca engelli asansörü yapıldı. Öğretmenevinde hizmete giren yemekhane ile de Sungurlu ve Boğazkale’deki taşımalı öğrencilerinin öğle yemekleri hazırlanıyor.

Öğretmenevinin tadilatında kullanılan malzemelerin ve işçiliğin tamamının ilçeden sağlanarak, ilçe ekonomisine katkı sağlandığı belirtildi. Fiziki değişikliklerden dolayı otel müşterilerinde artış olduğu belirtilen Öğretmenevinin ilçede konaklama bakımından daha da tercih edilir bir noktaya geldiği vurgulandı.

Otel, restoran, oyun ve dinlenme salonları ile herkesin tercih ettiği bir sosyal tesis konumuna gelen Öğretmenevi ilçenin yüzünü ağartıyor. Özveri ile çalışan Öğretmenevi yetkilileri konuklarına daha kaliteli hizmet sunmak için tesiste yenileme ve modernleşme çalışmalarını sürdüreceklerini bildirdiler.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim