ÇORUM HABER hiç kuşku yok ki, “Çorum’u sevenlerin gazetesi”dir. Atatürkçü, laik, demokrat, çağdaş ve uygar bir gazetedir. Yani, cumhuriyet değerlerine kopmaz biçimde bağlıdır. Ama, demokratik sınırlar içinde kalmak kaydıyla, diğer tüm siyasi, sosyal ve ekonomik görüşlere, yaşam tarzlarına, bakış açılarına da saygılıdır.
Bu satırların yazarı ise, sık sık ifade ettiği üzere, Atatürk milliyetçisidir, (özel olarak Çorum milliyetçisidir), Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünden yanadır, evrensel sosyal demokrasi prensiplerini içselleştirmiştir, inançlara saygılıdır, hümanisttir ve ekonomik bakımdan liberal düşünen bir insandır.
Son zamanlarda yaptığımız değerlendirmelerde, toplumsal huzursuzluğa, kutuplaşmanın 7 Haziran’dan sonra da -ne yazık ki- devam edişine, yüreklerimizi yakan şehit acılarına ve ekonomide “iyiye gitmeyen” şeylere sıkça vurgu yapıyorsak, herkes emin olmalıdır ki, kaygımız sadece ve sadece “vatan” ve “millet” sevgisidir, gelecek kuşaklara daha güçlü, daha yaşanır, daha mutlu, barış içinde bir Türkiye, bir Çorum bırakma isteğidir.
Ak Parti ile CHP arasındaki koalisyon arayışlarının “liderler buluşması” ile olumlu ya da olumsuz sonuçlanma noktasına geldiği bugün, temennimiz, kişisel ve partisel hesapların bir kenara bırakılması, ülkenin -uluslararası ilişkiler, ekonomi, sosyal barış ve terörün sonlandırılması adına- düzlüğe çıkarılmasına zemin oluşturacak bir büyük uzlaşma tablosunun, suhuletle, izanla, irfanla ve aklıselimle ortaya çıkarılabilmesidir.
(Suhulet: Kolaylık, yumuşaklık, naziklik, uygun ortam. İzan: Anlayış, anlama yeteneği. İrfan: Bilme, anlama, sezme, kültür. Aklıselim: Sağduyu, akla uygun yargıda bulunma yeteneği.)
Editör: TE Bilisim