Tür-İş İl Temsilcisi ve Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Sefer Kahraman yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Açıklamasında asgari ücretten, iş güvenliğine, şeker fabrikalarının durumundan özelleştirmeye kadar birçok konuyu değerlendiren Kahraman, Şeker-İş Sendikası olarak ülkemizdeki tüm sorunların üzerine kararlılıkla gideceklerini söyledi.
Birlik ve beraberliğin, ülkedeki barış ve huzur ortamının bozulmasına asla müsaade etmeyeceklerini belirten Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Sefer Kahraman yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Üzüntü ve sevinçleriyle 2014 yılını geride bırakırken, umutlar ve beklentilerle dolu yeni bir yıla girmenin heyecanını yaşıyoruz. Her yeni yıl bir başlangıç, bir umuttur. 2015 yılının ülkemiz için kolay bir yıl olmayacağı ortadadır.
“Devletin resmi kurumu olan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), komisyonun verdiği görev doğrultusunda tek bir işçinin eline geçmesi gereken asgari ücreti aylık net 1.425 TL olarak hesaplamıştır. Asgari ücretin “insan onuruna yaraşır” bir seviyede, işçinin ailesiyle birlikte geçinebileceği miktarda olması gerekmektedir.
Sektörümüz açısından, henüz belirsizliğini korusa da 2015 yılının şeker fabrikalarının geleceği açısından önemli kararların altına imzaların atılacağı bir yıl olacağı öngörümüzü de hatırlatarak yeni yıldan beklentilerimizi şu şekilde sıralamak istiyoruz;
Şeker pancarının stratejik ürünler kapsamına alınması, şeker fabrikalarının özelleştirilme sürecinde ‘İşçi-üretici ve devlet’ modelinin masaya yatırılması, şeker pancarı üretiminin desteklenmesi, şeker fabrikalarında yeniden istihdam alanlarının açılması, şeker fabrikalarında yaşanan kadro sıkıntısının mevcut geçici işçilerin kadroya alınması ile aşılması”
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim