Kanın ihtiyaç duyanlar için hayati öneme haiz olduğunu dile getiren Canbolat, “Bunu sağlayabilmenin yolu düzenli kan bağışçıları ve onlara ulaşabilecek ekiptir. Bağışçılarımız var, ekibimiz var ancak ulaşım sorunu yaşıyoruz” dedi.
Mevcut kan bağış otobüsünün artık ihtiyaca cevap vermediğini ve yeni bir otobüsün dizayn edilmesiyle bu sorunun çözülebileceğini vurgulayan Sedat Canbolat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi:
“6 Şubat 2016 Cumartesi günü basın yayın kuruluşlarında haber olan Kızılay kan bağış otobüsünün Çorum’a yakışmadığı ile ilgili haberler Kızılayımızın Çorum’daki faaliyetleri açısından önem arz etmektedir.
Konuyu gündeme getiren İl Genel Meclis’i üyemiz Sayın Ünal Cevizci’ye ve konu hakkında çalışma başlatan İl Genel Meclis Başkanımız Sayın Halil İbrahim Kaya’ya ve üyelerine teşekkür ederiz.
Bizim Kan Bağış Merkezimizden daha sonra kuruluşunu gerçekleştiren Kan Bağış Merkezleri bile bağış yolu ile son derece kullanışlı ve estetik Kan Bağış araçlarını edindikleri halde Çorum da bu gerçekleşememiştir.
Bu Çorumlu hayırseverlerin yetersiz olduğu anlamına gelmiyor. Mevcut kan bağış otobüsümüz her şeyi ile bitik bir durumda ama ekibimiz ve bakım onarımda bizlere destek olan birkaç kuruluşun gayretleri ile ağır aksak görev yapmaktadır.
Aslında iyi bir otobüs dizayn edilerek bu sorun çözülebilir. Üstelik ilimizde dizayn konusunda örnek çalışmalar da yapılmaktadır.
Kan ihtiyacı, ihtiyaç duyanlar için hayati öneme haizdir. Bunu sağlayabilmenin yolu düzenli kan bağışçıları ve onlara ulaşabilecek ekiptir. Bağışçılarımız var ekibimiz var ancak ulaşım sorunu yaşıyoruz. Ümit ediyoruz ki bu girişim sonuç verecek ve problem çözülmüş olacaktır.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim