Hitit Üniversitesi, Çorum TSO ve Çorum OSB tarafından hazırlanan “İnsana yakışır iş için kayıtlı istihdamın teşviki” projesinin açılışında konuşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Başaranhıncal, üniversite-sanayi işbirliği üzerine Rektör Alkan ile birlikte ciddi bir şekilde çalıştıklarını belirterek, “7 yıl içerisinde bugünkü projenin benzerinden 6 tane yapmışız. TSO olarak işbirliklerini asla geri çevirmedik” dedi.
Türkiye’nin son bir yılda iki genel seçim ve bir tane de darbe girişimi yaşadığını, bu olaylar nedeniyle iş dünyasının daha dikkatle hareket ettiğini kaydeden Başaranhıncal, bu nedenle Çorum Teknokent’in zamanla daha iyi bir noktaya geleceğini söyledi.
Savunma sanayi ile alakalı olarak 2.5 yıldır bir proje yürüttüklerini belirten Başaranhıncal, “Bu rafa kaldırılmış bir proje değil. Şu anda lojistik olarak farklı yerlere kuruluyor. Ancak kamuoyunun beklentisi ‘bununla ilgili devlet büyük bir yatırım yapsın’ şeklinde. Oysa biz olaya böyle bakmıyoruz. Makine sanayimiz çok ileride. Bunlar akşam yapınca sabah olacak şeyler değil” şeklinde konuştu.
KOBİ vadisi ile ilgili de açıklamada bulunan Başaranhıncal, “10 il KOBİ vadisi içerisinde yer aldı. Çorum yok. Milletvekilimiz Salim Uslu’nun da mücadelesi ile bunun içerisinde yer alacağız” dedi.
İş dünyasının en önemli sorununun kayıt dışılık olduğunu ancak burada bir takım sorunların da yaşandığını dile getiren Başaranhıncal, “30 Ağustos’a kadar borcu olanlar yapılandırabilecek. Ya borcu olmayanlar, vergisini düzenli ödeyenler ne yapacak? Bunların suçu ne? Kayıt dışı ile tabi ki mücadele edilsin ancak kayıtlı istihdam yapanlar da teşvik edilsin” dedi. (Taner ŞİMŞEK)  
Editör: TE Bilisim