Merkez Parti Merkez İlçe Başkanı Umur Bahar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Şah Fırat isimli bir operasyon ile türbede bulunan 40 askeri ülkeye geri getirmek için Suriye'ye girdiğini ve operasyonda 572 asker ve 20. Zırhlı Tugay’a bağlı M-60 A3 tipi 50 adet tank ile birlikte sınırda devriye görevi yapan F-16 uçaklarının görev aldığını belirtti. Türbede bulunan Süleyman Şah'ın naaşı ve diğer manevi değeri bulunan eşyalar alındıktan sonra Süleyman Şah Türbesi ve yakındaki karakolun patlayıcılarla havaya uçurulduğunu, Türbe imha edildikten sonra bölgedeki Türk askerlerinin, Şanlıurfa üzerinden Türkiye'ye geri çekildiğini hatırlatan Bahar, operasyon sırasında kaza geçirerek bir askerin de hayatını kaybettiğini söyledi.
25 Mart 2014 tarihinde Başbakan R.Tayyip Erdoğan’ın, Süleyman Şah Türbesi’ne yönelik tehdit ile ilgili soruya,“ Böyle bir yanlışlık olacak olursa gereği neyse yapılacaktır. Bu topraklar bizim toprağımızdır. Bu topraklarda yapılacak bir saldırı aynen Türkiye’ye yapılmış bir saldırıdır” dediğini hatırlatan Umur Bahar, yeni Türkiye söylemleri sonucunda saldırı ve tehdite maruz kalan birliğin korunamaz duruma düşürülmesinin Avrupa, Ortadoğu ve diğer Dünya ülkeleri karşısında Türkiye’yi içler acısı bir duruma düşürdüğünü kaydetti.
“675.000 Silahlı Kuvvetimiz varken, silahlı terör örgütüne karşı askerlerimizi ve toprağımızı koruyamadık. Bu olayı da büyük bir operasyon gibi göstererek, sanki başarı, zafer kazanmış edasıyla TV’lere beyanatlar verilmiştir” diyen Bahar, sınır bölgesinde böyle hareketli olaylar yaşanırken; Türkiye’nin merkezinde mecliste de İç Güvenlik Yasalarının maddelerini toptan geçiremeyen hükümetin, çareyi birer birer geçirmekte bulduğunu kaydetti.
Bahar, “İnsanların gözleri kör, kulakları sağır olmuşken Ülkeyi’de yarıaçık cezaevine çevirme işini tamamlamaya çalışıyorlar, benim milletimde padişahım çok yaşa diye naralar atıyor.
Hamdolsun içeride PKK’ ya, dışarıda Barzani ve IŞID’ a eyvallah diyen bir hükümetimiz var.
Elif gibi dik durmak (Tabii içerideki Türklere karşı), Vav gibi mütevazi olmak (Dışarıdaki ve içerideki hainlere karşıda) demek böyle oluyormuş.
Mutlu musun? Ey Yeni Türkiye halkı !
Türk Milleti’nin içindeki Birlik ve beraberliğin örneğini en güzel gösteren Merkez Partisi sayesinde, Bu AKP hükümeti tarafından özelleştirme ile satılan işletmelerimiz ve bırakılıp kaçılan topraklarımız geri alınacak, yok olmuş itibar ve zenginliğimize tekrar ulaşacaktır” şeklinde açıklamada bulundu.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim