21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla İl Orman Müdürlüğü tarafından Devlet Tiyatrosu Salonu’nda bir program düzenlendi. Orman ve ağaç sevgisi ile ilgili şiirlerin seslendirildiği etkinlik, Türk Sanat Müziği konseri ile taçlandırıldı.
Kutlama programı Orman İşletme Müdürü Orhan Çatalçam’ın açılış konuşması ile başladı. Ormanların bir ülkenin akciğeri ve en büyük tabii zenginlik kaynağı olduğunu belirten Çatalçam, “Bu ülke, bu vatan, bu topraklar bize emanet olarak verilmiş mekânlardır. Bu emanetleri en iyi şekilde kullanarak bizden sonraki nesillere aktarmak zorundayız” dedi.
Ardından günün anlam ve önemi ile ilgili kısa bir konuşma yapan Vali Ahmet Kara, Necip Fazıl Kısakürek’in Sakarya isimli şiirini seslendirdi.
Orman İşletme Müdürlüğü’nün ağaçlandırma çalışmalarını içeren sinevizyon gösterisinin izletilmesinin ardından, Orman İşletme Müdürü Orhan Çatalçam, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Meteoroloji Müdürü Ramazan Baykuş, Orman İşletme Müdürlüğü Saymanı Ali Us, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Duran Cesur, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Ahmet Barış ve Kadastro İl Müdürü Tonguç Genç programda birer şiir okudu.
Etkinlikte ayrıca, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, ormancıların hikayelerini katılımcılarla paylaşırken Şube Müdürü Halit Yıldırım da kendi yazdığı “Ormanın Mektubu” isimli şiiri davetliler için seslendirdi.
Orman Haftası kutlama programı, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde çalışan Şef Leyla Uysal’ın yönettiği Türk Sanat Müziği koro konseri ile devam etti.




(Onur MÜLAZIM)

Editör: TE Bilisim