15 Temmuz darbe girişiminin ardından görevden alınan Osmancık Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu yerine vekâleten aday kaymakam olarak Önder Çengel atanmıştı. Önder Çengel’in yurt dışı görevi nedeniyle Osmancık´tan ayrıldıktan sonra ise bu kez yerine Çorum Kaymakam Adayı Adem Balkanlıoğlu valinin talimatı ile görevlendirilmişti.
Adem Balkanlıoğlu da İçişleri Bakanlığı tarafından Iğdır´ın Aralık ilçesine görevlendirildi. Osmancık’a da son olarak ise Tokat Kaymakam Adayı Abdullah Özübek’in vekaleten görevlendirildiği ve Özübek’in ilçeye gelerek göreve başladığı öğrenildi.
Abdullah Özübek Kimdir?
1988 Tokat doğumlu olan Abdullah Özübek, ilk ve orta öğrenimini Tokat’ta tamamladı. 2009 yılı Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü mezununu olan Özübek 2007 yılında Çorum-Ortaköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nde memur olarak göreve başladı.
Bu görevine Tokat-Turhal Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde devam etti. 2014 yılında Tokat Göç İdaresi Müdürlüğü´ne İl Göç Uzman Yardımcısı olarak atandı. 2015 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan Kaymakamlık sınavını kazanıp Tokat Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği´ne emrine atandı. İçişleri Bakanlığı´nın 29.02.2016 tarihli Olur´ları ile Seydiler Kaymakam Vekili görev yaptı. İngilizce bilen Kaymakam Abdullah Özübek evlidir.
(Mustafa ULUSOY)
Editör: TE Bilisim